Laimingieji… 12 milijonų žmonių Didžiojoje Britanijoje neturi įsipareigojimų.

36 metų Murray – viena iš tų milijonų, kurie yra vieniši, bet to daugiau nebenori. Dabar ji nusprendė ką nors daryti. Ji prisiregistravusi galybėje pažinčių agentūrų.

“Komiko gyvenimas tiesiog pasmerkia tave būti vienišam”, - sako Murray. “Tu tiesiog dirbi, dirbi, dirbi visą laiką. Niekad nesusipažįstu su žmonėmis darbe. Visi komikai, kuriuos pažįstu, pamišę, bjaurūs arba vedę – arba visi trys požymiai kartu”.

Sprendimas – internetas

S.Murray – viena iš 12 milijonų vienišų žmonių Britanijoje. Tai skaičius, kuris per pastaruosius dešimtmečius radikaliai išaugo. Nuoširdus pasipasakojimas tapo įprastas, kadangi tai vienintelė priemonė pažinti vienas kitą, be to, liekant anonimišku.

Meilės verslas

Skyrybų skaičius Jungtinėje Karalystėje auga. Gyvenant tokiu tempu lieka vis mažiau laiko susirasti sielos draugą.

Nuo septintojo dešimtmečio vienišų žmonių skaičius padidėjo keturgubai. Tačiau kai yra problema, visuomet atsiranda verslas, galintis parduoti jums sprendimą.

Pasak naujausių tyrimų, ne mažiau nei du trečdaliai vienišų žmonių yra užsiregistravę pažinčių agentūrose. Milijonai žmonių naudojasi interneto pažinčių svetainėmis.

Pasak Karen Mooney, kuri vadovauja pažinčių agentūrai Londone, piršlių buvo visuomet. Ji cituoja Jane Austen romanų personažų intrigas, kuriomis siekiama surasti artimiesiems “tinkamus” partnerius.

Ketvirtajame dešimtmetyje vedybų agentūros siųsdavo angles žmonas į kolonijas. Septintajame dešimtmetyje atsirado primityvūs asmenybės testai, kuriais aiškinamasi, ar žmonės tinka vienas kitam.

K.Mooney įkūrė savo agentūrą devintajame dešimtmetyje, kai žmonės buvo per daug užsiėmę, vaikydamiesi pinigų, kad vaikytųsi dar ir meilės.

Agentūra “Sara Eden” – maža, tradicinė, rinktinė. Ji supažindina žmones ir už tai ima nuo septynių šimtų iki penkių tūkstančių svarų, priklausomai nuo skiriamo dėmesio.

“Norėjau padėti tokiems žmonėms, kaip aš pati, kaip mano draugai, kurie negalėjo susipažinti su žmonėmis ne dėl to, kad buvo visiški nevykėliai ar drovuoliai, tačiau dėl to, kad per daug laiko skyrė karjerai”, - sako K.Mooney.

Atradimo momentas

Tačiau dar neseniai buvo manyta, kad pažinčių agentūros skirtos visiškai nusivylusiems ir desperatiškiems žmonėms. Tikrasis klestėjimas prasidėjo atėjus interneto erai.

Interneto pažinčių skiltyse žmonės talpina savo nuotraukas ir aprašymus – kas jiems patinka, kas nepatinka, ko jie ieško ir tikisi. Jie gali rinktis ir būti pasirinkti milijono kitų vienišių.

Darrenas Richardsas įkūrė vieną populiariausių JK interneto pažinčių tarnybų “Dating Direct”. Prieš pasinerdamas į meilės verslą jis importavo virtualius elektroninius naminius augintinius.

Naktis praleisdamas prie kompiuterio su savo padarėliais jis juto, kad tokios kompanijos jam nepakanka. Tai nebuvo geros moters meilės pakaitalas.

Jis paieškojo internete Britanijos pažinčių tarnybų ir nerado nė vienos. “Tai buvo atradimo momentas”, - sakė D.Richardsas.

Kartu su IT specialistu Andrew Pike’u jis pradėjo “Dating Direct” veiklą. Kadangi vis daugiau žmonių ėmė naudotis internetu, vis daugiau ieškančiųjų prisijungdavo prie Darreno kompanijos. Internetas suteikia galimybę pamatyti daug kitų vienišių aplinkoje, kuri yra labai palanki. Nėra jokios rizikos, tiesiog namie gali skaityti apie kitus žmones.

Įprastas metodas

Nuo D.Richardso kompanijos įkūrimo 1999 metais svetainėje užsiregistravo trys su puse milijono žmonių. Naudotis duomenų baze galima už 4,99 svarus tris dienas arba 60 svarų šešis mėnesius.

Tačiau ar tai tikrai veikia?

Dvidešimt aštuonerių metų vadybininkas Steve’as Kershaw užsiregistravo nusiteikęs optimistiškai. “Gausybė draugų klausė – kam tau to reikia, kodėl tau tiesiog neišėjus su vaikinais? Taip, bet mes jau tai darėme, tačiau niekas nesikeičia, taigi kodėl nepabandžius?”

Komikė S.Murray taipogi užsiregistravo nusiteikusi pozityviai. “Tai tampa taip įprasta, kaip ir susitikti žmones klube, skirtumas tas, kad bent jau esi blaivus”.

"Ne man"

Vis dėlto S.Murray, kuri, nors ir iš tikro ieškojo meilės, taip pat savo ieškojimą panaudojo kaip medžiagą naujam pasirodymui. “Amžina optimistė”, greitai nusivylė interneto pažintimis. Jai nepatiko vedę žmonės, ieškantys pažinčių.

Nusivylė ir 42 metų Julia Brocklehurst, kuri išmėgino interneto pažinčių paslaugas, pavargusi nuo kavinių ir klubų. Po dviejų nemalonių pasimatymų jos verdiktas neigiamas.

“Man tiesiog nepatinka. Manau, kad tai nenatūralu. Kuo daugiau tai darau, tuo blogesnis skonis lieka mano burnoje. Interneto pažintys ne man – tai šlamštas.”

Tačiau kad ir ką galvotų kai kurie vartotojai, D.Richardsas kupinas didžiausių vilčių. Visą pelną jis išleidžia reklamai. “Kai žmonės galvoja apie interneto pažinčių svetaines, jie turi galvoti apie “Dating Direct”, - sako jis. Tai žaidimas, kuris, kaip jis tikisi, atsipirks.

Ne vien tik tai. D.Richardsas galiausiai surado savo meilę. Iš savo svetainės jis bendravo su dviem moterimis, kurių viena yra dabartinė jo gyvenimo palydovė.

Rinktiniai klientai

K.Mooney agentūrai taip pat sekasi gerai. Ji teigia, kad “internetas yra gerai, nes jis suteikė žmonėms galimybę pažindintis tiesiog savo namuose ir sulaužė daugybę tabu.”

Tačiau ir tradicinės pažinčių agentūros turi gerą ateitį, jos skirtos rinktiniams klientams. Jų nepakeis interneto pažintys. Tai tiesiog skirtingos paslaugos skirtingoms auditorijoms.

Taigi S.Murray nusprendė, kad jai reikia užsiregistruoti “Sara Eden” agentūroje. Ji susitarė dėl pasimatymo su vyru iš Čelsio. Ji taipogi išmėgino kelias kitas pažinčių agentūras. Taip pat Murray nuėjo į “Dance Dating”, - šokių pamokas vienišiams. Tačiau salsos muzika neuždegė aistros Susan širdyje.

Kad pagerintų savo bendravimo įgūdžius, ji lankė flirto pamokas pas Jeaną Smithą, kurio kompanija moko subtilaus gundymo meno, kaip klases naudojant tiesiog gatvę.

Jai reikėjo prieiti prie vyrų Covent Garden rajone. Tačiau vyrai tiesiog skubėjo pro šalį.

Nusivylusi, bet vis dar pasiryžusi, S.Murray gražinosi vakaro pasimatymui su vyru iš Čelsio. Tačiau kai ji jau rengėsi išskubėti pro duris, vyras atšaukė susitikimą. Jis teigė, kad sugedo jo centrinio šildymo sistema.

S.Kershaw susipažino su banko tarnautoja 28 metų Sarah Powell, kuri pasijuto vieniša persikėlusi dėl darbo. Jam pasisekė labiau.

Koks buvo S.Kershaw įspūdis? “Kai pamačiau Sarah gyvą, man patiko jos šypsena, nuostabi šypsena”, - sako jis. O ką ji pamatė jame? “Tai buvo jo linksmumas ir šiluma. Viskas, ką jis pasakojo apie save, atitiko.”

Tai buvo prieš dvejus metus. Dabar jie susituokę ir augina dukrytę.

Kad surastumei savo tikrąją meilę, gali praeiti daug metų, bet reikia stengtis.

Ir amžina optimistė S.Murray yra pakankama realistė, kad tai suprastų. Ji ir toliau atkakliai lankosi pažinčių agentūrose.

“Kur man dar eiti? Nesusitinku vyrų darbe. Kur dar? Nepulsiu pažindintis autobusų stotelėse.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją