Na gerai, galvoju, Padniestrė niekur nepabėgs, nebent Putiną aplankys nežemiškieji angelai, praplaus jo smegenis aukšto slėgio plovimo įranga ir jis sugalvos grąžinti Padniestrę Moldovai. Arba nusileis iš kosmoso Gagarinas ir sakys – daryk, Putine, taip ir taip. Bet visi žinome, kad būtent šito nebus, nes Gagarinas nors ir skraidė aukštai, bet dabar reziduoja gana žemai – Kremliaus nekropolyje. Todėl iš niekur jis nenusileis, nebent pasibaladotų į to paties Kremliaus sieną, o Padniestrė, greičiausiai, kuriam laikui liks ten kur ir yra. Tuo tarpu šios dienos kelionių situacija pasaulyje yra dinamiškesnė, tai gal ir verta labiau atkreipti į ją dėmesį.

Ne paslaptis, jog jau antri metai tęsiasi kelionių mėgėjų agonija, nes kelionių, iš esmės, nebeliko. Nebūtinai, sakysite jūs, kas nori tas iškeliauja, pilna tokių pavyzdžių. Bet tada grįžkite į pirmąją šio teksto pastraipą ir dar kartą užfiksuokite sąvoką paprastas žmogus. Tiksliau tariant – eilinis viduriniosios klasės atstovas, ofise arba namie atidirbantis nustatytas darbo valandas ir gaunantis darbo kodekse numatytas keturių savaičių atostogas per metus. Tai žmogus, kuris ikipandeminiais laikais buvo pratęs vieną ar dukart per metus išvykti kur toliau paatostogauti ir dar kartą ar du nuskristi kur netoli praleisti savaitgalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)