Abiejų problemų atvejais ligos spaudas lieka visam gyvenimui, tad ir kontroliuoti save reikia visą likusį gyvenimą, nes visada išlieka rizika „nutrūkti nuo grandinės.“ Besimokydama pasveikti, sukaupiau, drįsčiau manyti, gana solidų žinių bagažą, nes peržiūrėjau ir perskaičiau labai daug medžiagos, o visų svarbiausia, buvau sau savo pačios bandomasis triušis – stebėdama save, savo kūną, savo emocijas ir reakcijas išmokau pamažu atsisijoti, kas man tinka, o kas ne, ir ką daryti tam tikrais atvejais.

Šįkart noriu startuoti su tema, kuri gali būti aktuali daugeliui, ypač karantininiu laikotarpiu – tai emocinis valgymas ir nuolatinis persivalgymas.

Užbėgdama už akių noriu informuoti, kad, nors ir dirbu farmacijos sektoriuje, nesu gydytoja ar mitybos specialistė, todėl jeigu jaučiate, kad turite stipriai išreikštą simptomatiką, rekomenduočiau kreiptis į valgymo sutrikimų specialistus.

Pastebėjau ir atrinkau pagrindinius trigerius, kurie gali inicijuoti persivalgymą ir / arba emocinį valgymą, ir radau būdų, padėsiančių jų išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją