Lyderiai nebūtų tokiais, jeigu nesusiklostytų palankios aplinkmybės. Jeigu lyderio turimos savybės, aplinkybės ir esama situacija leidžia jam tokiu tapti, jis tokiu ir tampa, tačiau jokiu būtu lyderis nėra idealus. Tai – tik daugybės smulkių detalių ir aplinkybių kūrinys. Visi mes, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, palankiai matricai, galime tapti lyderiais.

Kodėl žmonės palaiko antilyderius ir jais seka?

Antilyderiai neegzistuotų be pasekėjų. Tik užtikrinant psichologinius pasekėjų poreikius ir išorinius faktorius antilyderiai gali atsirasti. Susiklosčius tam tikroms išorinėms aplinkybėms, tokioms kaip ekonominės depresija, krizinės situacijos, politiniai neramumai, katastrofos, ekstremalios pasirinkimo galimybės, antilyderiams iškilti lengviau. Žmonės mielai atiduoda savo atsakomybę tam, kuris jos imasi kritinėse situacijose. Galbūt ir suvokdami, kad antilyderis nėra etiškas, bet bent jau imasi spręsti problemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)