Konkurso rezultatus apskundęs UAB "Autokurtas", konkurse užėmęs antrąją vietą, teisme tvirtino, kad "Kautra" kariuomenei pasiūlė pirkti iki keliasdešimties metų senumo detales iš Vokietijos kariuomenės sandėlių. O 1 milijono litų sandorio konkursas buvo skelbiamas pirkti naujas detales.

Aukščiausiasis teismas priėmė nutartį, kad po konkurso sudaryta Lietuvos kariuomenės ir UAB "Kautra" sutartis yra niekinė, t.y. negaliojanti nuo jos sudarymo datos.

Kol ketverius metus vyko teismai, "Kautros" parūpintos automobilių detalės buvo naudojamos karinėje technikoje. Krašto apsaugos ministro atstovė spaudai Rūta Apeikytė tikino, kad nebūta jokių skundų dėl šių detalių. Už ketverius bylinėjimosi metus kariuomenė turės sumokėti 250 litų teismo išlaidų.

Pasak UAB "Autokurtas" direktoriaus Vytauto Garbenio, tai pirmas kartas, kai eilinė bendrovė laimėjo prieš tokią galingą struktūrą kaip Lietuvos kariuomenė. "Ši byla taps pavyzdinė studentams, - teigė jis "Ekstrai" - Šios bylos nagrinėjimo metu suformuluotos taisyklės bus taikomos ateityje teismų praktikoje nagrinėjant bylas, susijusias su viešaisiais pirkimais".