Praėjo beveik šimtmetis nuo to laiko, kai pirmosios moterys atsidūrė imperatoriškosios Japonijos kariuomenės seksualinės vergovės gniaužtuose, tačiau ši purvina dėmė tarp Japonijos ir kadaise jos okupuotų valstybių vis dar kelia politinę nesantaiką. Nepadeda ir tai, kad išlikę įrašai apie seksualinį moterų išnaudojimą menki, o išgyvenusių yra labai nedaug. Manoma, kad 90 proc. paguodos moterų karo pabaigos nesulaukė.

Viešnamiai Japonijos kariuomenėje egzistavo nuo 1932 m., tačiau ši praktika ypač išplito po vieno liūdniausių incidentų per imperatoriškosios Japonijos bandymus užvaldyti Kinijos Respubliką – „Nankingo išprievartavimą“. 1937 m. gruodžio 13 d. japonų kariai pradėjo šešias savaites trukusias skerdynes. Žuvo šimtai tūkstančių kinų karių ir civilių gyventojų. Japonijos kariai išprievartavo per 20 tūkst. moterų, o iš tuometės Nacionalistinės Kinijos sostinės Nankingo liko tik griuvėsiai.

Žinia apie tokį žvėrišką japonų karių elgesį ir masinius prievartavimus pasklido visame pasaulyje, o imperatorius Hirohitas ne be reikalo susirūpino Japonijos įvaizdžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)