Iki tol net 16 rungtynių iš eilės rinkęs dvigubus dublius, šį kartą J. Valančiūnas per 31 minutę pelnė 16 taškų (6/7 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Tuo metu pagrindinis lietuvio oponentas, „Bulls“ ekipos vidurio puolėjas Nikola Vučevičius per 33 minutes realizavo 9 metimus iš 22 (3 iš 7 tritaškių), surinko 24 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Juodkalnijos krepšininkui tai buvo jau 37-asis dvigubas dublis šį sezoną, o J. Valančiūno sąskaitoje – 40 dvigubų dublių per 49 rungtynes.

Antrą kartą šią savaitę susitikusių komandų akistatoje po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus 55:55. Tačiau trečią kėlinį „Grizliai“ pradėjo taikliais J. Valančiūno ir Ja Moranto metimais, o pirmu smuiku griežė net 15 taškų surinkęs Dillonas Brooksas. Po trijų kėlinių Memfio ekipa turėjo jau 9 taškų persvarą (92:83), o lemiamą kėlinį pradėję spurtu 9:2 dar labiau padidino atotrūkį.

Likus žaisti 9 min. 17 sek. J. Valančiūnas puskabliu metimu padidino „Grizlių“ pranašumą iki 16 taškų (103:87) ir dviženklę persvarą Memfio ekipa išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

Pergale septynių rungtynių išvykoje seriją pradėjusi „Grizzlies“ komanda Vakarų konferencijoje užima 8 vietą. Artūro Karnišovo vadovaujama „Bulls“ ekipa Rytų konferencijoje žengia 11-oje pozicijoje. Kitas rungtynes „Grizliai“ žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį Milvokyje su vietos „Bucks“.

„Bulls“: Coby White'as 27, Nikola Vučevičius 24, Thaddeusas Youngas 17, Troy Brownas ir Denzelis Valentine'as po 11.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 32, Jonas Valančiūnas 16, Ja Morantas 15 , Xavieras Tillmanas 14, Graysonas Allenas 11, Tyusas Jonesas 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)