Deja, ne viskas mūsų organizme taip paprasta ir lengvai „išvaloma“. Ypač, jei organizmą bandoma paveikti ne natūraliais, o radikaliais būdais. Apie tai, ar iš tiesų organizmui yra reikalinga detoksikacija ir kaip natūraliais, laiko patikrintais būdais pagerinti kepenų veiklą, kalbėjomės su sveikos gyvensenos specialistu, biomedicinos mokslų daktaru Artūru Sujeta.

Visų pirma, ką pabrėžia dr. A. Sujeta – detoksikaciją kūne atlieka kepenys. 80-90 proc. kepenų masės sudaro hepatocitai – tai ląstelės, kurios sugeba labai greitai atsinaujinti. Kepenys yra vienas didžiausių vidaus organų, o prie jų dar yra tulžies pūslė.

„Tyrimai rodo, kad detoksikacinius procesus atlieka kepenys ir inkstai, o įrodymų, kad žolelės ar papildai galėtų pakeisti ar labai aktyvinti šiuos procesus, nėra“, – sakė pašnekovas.

Tad klaidinga galvoti, kad detoksikacijos procesą atliks kokie nors papildai ar arbatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)