Straipsnių cikle „Kaip gauti darbą, kurio nori“ kalbamės 2020-ųjų TOP darbdaviais paskelbtų įmonių vadovais. Taip pat tais, kuriems įmonėse yra patikėtas atrankos procesas. Paskutiniame jo tekste – „Girteka Logistics“ Talentų pritraukimo skyriaus vadovės Jolitos Surgutanovienės patarimai.

1. Pernelyg daug detalių – ne visada tai, ko reikia.
„Tarkime, pokalbio metu prašome pasidalyti konkrečioje pozicijoje pasiektais rezultatais, o žmogus pradeda smulkiai pasakoti, kaip jis sunkiai dirbo, neturėjo laisvų savaitgalių, kiek kartų ėjo pas vadovą ir t.t., kol galų gale pasiekė užsibrėžtą tikslą.
Kartais kandidatą net tenka stabdyti ir grąžinti prie pradinio klausimo, nes jis pamiršta klausimo esmę. Taigi, nepatarčiau pernelyg nugrimzti į detales, net, jei manote, kad jos parodys, koks šaunus darbuotojas esate. Beje, vertiname ne tik patį atsakymą – iš to, kaip atsakoma, gauname ir papildomos informacijos apie asmenines kandidato savybes, pavyzdžiui, gebėjimą tiesiai ir aiškiai perteikti informaciją“, – sako J. Surgutanovienė.

2. Motyvaciniame laiške – kuo mažiau populiarių frazių.
„Motyvacinis laiškas vertingas tiek, kiek jame yra nuoširdžios tiesos, o ne standartinių, populiarių frazių ir formuluočių, kurias galvojate, kad darbdavys norėtų išgirsti.
Tvarkingai, informatyviai surašytas CV yra pliusas. Visgi, labai svarbu, kad CV ar motyvaciniame laiške būtų pateikta teisinga, o ne pagražinta informacija, tikri faktai. Pokalbio metu gilinamės, prašome pateikti konkrečius pavyzdžius,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)