45-erių buvęs baidarininkas policijai įkliuvo 2018 metais.

Tuomet jo brolis Dru ir dar vienas bendrininkas buvo sulaikyti po dramatiškų gaudynių Koralų jūroje ties šiaurės rytų Australijos pakrante, kuriose dalyvavo net karinis laivynas ir oro pajėgos.

Du vyrai kateriu 11 valandų plaukė į atvirą jūrą, kur už 360 km nuo kranto perėmė krovinį iš užsienio laivo. Šią operaciją pastebėjo pakrančių apsaugos lėktuvas, pradėjęs sekti įtartino katerio judėjimą.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip nepavykus pabėgti nuo persekiojančio patrulio, kontrabandininkai meta paketus per bortą, o vienas iš jų ir pats taikosi bėgti iš katerio. Vis dėlto abu nusikaltėlius sulaikė ginkluoti pareigūnai, o apklausiami jie kaltę vertė vienas kitam, neva buvo grasinimais priversti talkininkauti.

Policija jiems pateikė kaltinimus mėginus įvežti 650 kg kokaino, įvertinto maždaug 130 mln. eurų.

O po 10 mėnesių antrankiai buvo uždėti ir N. Baggaley. Tyrimo duomenimis, jis žinojo apie kontrabandos planą ir padėjo jį įgyvendinti – nupirko katerį, aprūpino jį satelitiniu ryšiu ir navigacijos sistema, o operacijos metu pats laukė krantinėje pasiruošęs priimti krovinį.

Tituluotas sportininkas teisinosi manęs, kad jo nupirktas kateris bus naudojamas banginių stebėjimui, tačiau jo pirštų antspaudai buvo rasti ant juostos, kuria buvo užklijuotas laivo registracijos numeris.

Nuosprendis šioje byloje broliams Baggaley kol kas nėra paskelbtas, nors Brisbano teismas penktadienį juos jau pripažino kaltais.

N. Baggaley dar karjeros įkarštyje neišvengė skandalų, susijusių su draudžiamomis medžiagomis.

Nathanas Baggaley (dešinėje), Clintas Robinsonas

2005-aisiais jis įkliuvo dopingo kontrolieriams – tuomet australo organizme rasta steroidų. Baidarininkas tikino netyčia išgėręs brolio apelsinų sulčių, tačiau buvo diskvalifikuotas dvejiems metams.

2007-aisiais sportininko automobilyje policija rado šimtus ekstazio tablečių, marihuanos, daug grynųjų pinigų ir vogtas vandens slides. Tuomet N. Baggaley apkaltintas narkotikų gamyba ir platinimu bei įkalintas devyneriems metams.

Nors kalėjimo grotos baidarininkui atsivėrė anksčiau, jis toliau nenustygo ir buvo papildomai nuteistas dėl bandymo organizuoti narkotikų kontrabandą.

Didžiausių pergalių irklavimo kanale N. Baggaley pasiekė 2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse, kur dukart lipo ant prizininkų pakylos. 2002-2005 metais australas triskart triumfavo planetos pirmenybėse, pelnė dar du bronzos medalius.

Irkluodamas vienvietę arba dvivietę baidarę sprinto – 200 ir 500 m – distancijose N. Baggaley nuolat varžydavosi su tuo pačiu metu apdovanojimus tarptautinėje arenoje raškiusiais lietuviais Alvydu Duonėla ir Egidijumi Balčiūnu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)