Konstantinas Ustinovičius Černenka gimė Sibire 1911 metais. 1985 metais mirė Maskvoje. Valdė milžinišką komunistinę šalį, kurioje tada vargo ir Lietuva. Konstantino tėvai buvo iš Ukrainos. Černenka net sugebėjo ištūnoti karo metais saugiame partiniame darbe Sibire.

Tačiau Konstantinas ne vien tūnojo pasislėpęs nuo karo. Jis aktyviai veikė kitame fronte. Meilės fronte. Būdamas visų Centro komiteto dokumentų tvarkytoju dokumentus apie savo jaunystės nuodėmes jis suslapstė po archyvų leidimais tik ribotam kontingentui. Arba sunaikino. Tik prieš kelerius metus rusų tyrinėtojai iškapstė skundą, kuriame išvardintos šešios moterys, kurios savo laiku turėjo oficialų arba neoficialų meilės nuotykį su Konstantinu. Ar net vaikų. CK komisija tyrė Sibiro šaunuolio moterų bei vaikų sąrašą, todėl nerekomendavo jo dėl nepastovaus būdo darbui į centrinius partijos organus. Nugrūdo šaunuolį iš Sibiro darbuotis į Moldaviją. Originali tremtis.

O pasirodo viso gyvenimo sėkmės loterijos bilietą Černenka ištraukė 1948 metais, kai buvo pervestas biurokratiniam darbui Į Moldaviją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)