Netrukus liaudyje pasklido sparnuota frazė: „На недельку до второго закопаем Горбачёва, откопаем Брежнева, будем пить по прежнему“. (Savaitei kitai užkasime Gorbačiovą, iškasime Brežnevą ir gersime kaip anksčiau).

Raisa Maksimovna paskatino vyrą imtis tokių reformų

„Rytoj klausykitės radijo ir skaitykite laikraščius – bus priimtos ir paskelbtos naujos priemonės, – energingai ir džiaugsmingu balsu pasakė M.Gorbačiovas per vieną susitikimą su gamyklos darbininkais. – Patikėkite, labai geros priemonės, kovojant su girtuokliavimu. Todėl pasodinkite vyrus prie radijo imtuvų“, – pridūrė jis, atsisukęs į moteris. Žmonės ėmė kvatoti, nesuprasdami, ką jis iš tikrųjų turėjo omenyje.

SSSR CK KPSS įsakas dėl girtuokliavimo ir alkoholizmo pasirodė 1985 metais gegužės 17 dieną. Ir liaudyje šis dokumentas iš karto buvo pakrikštytas „sausuoju įstatymu“. Jo autoriai buvo ką tiktai naujai iškeptas šalies vadovas Michailas Gorbačiovas, CK biuro nariai Jegoras Lichačiovas ir Michailas Solomencevas, kurie vieningai tvirtino, kad nebegalima daugiau su tuo taikstytis: žūsta tėvai, vaikai lieka našlaičiai, didėja nusikalstamumas ir taip toliau. Ir viskas dėl to nelaimingo alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)