– Kaip žinia, Vilnius vienintelis miestas Lietuvoje, kuriame gyventojų ne mažėja, o daugėja. Turbūt Vilniuje auga ir NT kainos ir pardavimų skaičius?

– Štai 2019-aisiais metais Lietuvoje maždaug virš 33000 butų pirkimo-pardavimo sandėrių. Šis skaičius yra 3-4 proc. didesnis nei 2018-aisiais metais. Tuomet tiek pirminė, tiek ir antrinė rinka išaugo 3-4 proc. Buvo kalbama apie artėjančią krizę, visi prisiminė 2008–2009 metų ekonominį nuosmukį. Tuomet labai smarkiai nukrito NT kainos. Tie, kurie spėjo parduoti savo butą prieš pat krizę, kainų burbului sprogus, už tą pačią kainą galėjo įsigyti kur kas erdvesnį būstą. Taigi „belaukiant krizės“ parduodantieji skubėjo realizuoti savo turtą, o dalis ketinančiųjų vis delsė, laukė, kol ateis ta krizė ir butų kainų sumažės.

Tačiau atsitiko nenumatytas, dar neregėtas dalykas. Praėjusiais metais pirminė rinka išaugo iki rekordinių skaičių. 2020 metų sausio ir vasario mėnesiais pirminė rinka buvo itin aktyvi, o regis, žiema, tuo metu NT pirkimai-pardavimai paprastai truputį sumažėja. Aišku, išaugo ir NT kainos.

– Kiek maždaug pabrango būstai Vilniuje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)