Na, o vyro praeitis į tavo gyvenimą įeina tiek, kiek tu pati leidi. Galų gale, nevedęs, tai dar nereiškia, kad nėra turėjęs begalės moterų, galbūt ir „tos vienintelės“…

Prieš kokį 70 metų skyrybos reiškė didžiulę nelaimę. Kartą prie altoriaus jau buvęs vyras nekėlė pasitikėjimo. Kaip ištikimybės įžadus gali gerbti tas, kuris vieną sykį juos jau sulaužė? – pasitinka mus močiutės balsas. Jei šiais laikais vienišos moterys vengtų išsiskyrusių vyrų, perpus padaugėtų vienišų žmonių. Skyrybos tapo tokiu dažnu reiškiniu, kad jūs lyg niekur nieko susitikinėjate su išsiskyrusiu vyru. Tiesą sakant, dabar pačiam skyrybų procesui neteikiama didelės reikšmės, kaip kad ir santuoka tėra tik tam tikras teisinis aktas. Kai kuriuos vyrus skyrybos visam laikui atbaido nuo moterų, nuo rimtesnių santykių su jomis. Bet tokių yra nedaug.

Išsiskyręs vyras, kai kurių moterų manymu, vis dėlto turi šiokių tokių „trūkumų“ – skyrybų nelengva pamiršti, nes tai didelė nesėkmė. Įskaudinti žmonės neretai tampa ciniški, mano turį teisę skaudinti kitus, nes patys yra nusvilę. Psichologų nuomone, skyrybos – tokia pat netektis kaip ir mylimo žmogaus mirtis. Tai nepaprastai lėtas procesas: žmogus patiria neigimo, pykčio, derybų su savimi, depresijos ir galų gale susitaikymo būsenas. Kiekvienas savaip sprendžia šią problemą. Deja, nedaugelis sugeba pirmiausia susivokti savo jausmuose ir tik tada užmegzti naujus ryšius.

Tik nemanykime, kad dėl išsiskyrusio partnerio kremtasi vien moterys. Su išsiskyrusia moterimi susitikinėjantis vyras neretai prisipažįsta: „Žinoma, nėra labai lengva susitikinėti su išsiskyrusia moterimi, turinčia vaikų nuo kito vyro. Esu priverstas galvoti, kaip turėčiau su jais bendrauti. Jei nebūtų vaikų, visiškai nesikrimsčiau, kad ji jau buvo ištekėjusi“.

Išsiskyrusį vyrą gali persekioti buvusių vedybų šmėkla. Dabartinę savo partnerę jis lygina su buvusia žmona. Tarkime, gyvenate su vyru, turinčiu du vaikus iš pirmos santuokos. Kai susipažinote, jis jau metus buvo išsiskyręs, o su vaikais matydavosi kas antrą savaitgalį ir mokyklinių švenčių dienomis. Jis šiltai bendrauja su buvusia žmona, o ir jums ji patiko iš pirmo žvilgsnio. Bet štai vakarieniaujate prie žvakių, staiga paskambina jo buvusioji – jai prakiuro unitazas. Kitą dieną vaikas išsisuko koją, gavo dvejetą, reikia parvežti naują vonią, sutvarkyti automobilį techninei apžiūrai... Sekmadienį jo vaikai nusiaubia jūsų buduarą. Pykstate ant jo, kad jausdamas kaltę dėl iširusios šeimos, per daug lepina savo vaikus, bet nieko negalite pasakyti, nes vaikai yra jo, o ne jūsų. Vaikų drausminti irgi nedrįstate. Turite susitaikyti pagaliau ir su tuo, kad jis ilgai mokės alimentus. Ne taip liūdna, kad negalėsite nusipirkti viena suknele daugiau, – skaudžiausia, jog jam visada jo vaikai bus svarbesni už jus.

Psichologai pataria nesigilinti į jo praeities smulkmenas. Jei jis turi vaikų, pasistenkite susitaikyti, kad jie ir jų motina visada bus jo gyvenimo dalis. Į buvusiąją nežvelkite kaip į mirtiną priešą, geriau pamėginkite su ja susidraugauti, jeigu tenka su ja susidurti, arba išvis ji jums neturėtų egzistuoti. Jei jūsų mylimasis vis dar jaučiasi įskaudintas, nepriimkite to kaip įžeidimo – tai dar nereiškia, kad jis jūsų nemyli. Būkite sąžininga su savimi ir įvertinkite savo pačios galimybes. Labai gerai pagalvokite, ar tikrai galite gyventi su vedybinę praeitį turinčiu vyru. Ar galite garantuoti, jog niekada to neprikaišiosite?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)