Vilniaus bomberio istorija – tai ir perspėjimas, ir pamokanti istorija, ypač tiems jaunuoliams, kuriems nusikalsti vis dar atrodo romantiška ir kurie svajoja apie bet kokia kaina pasiekiamus milijonus.

Šiame video epizode iki gyvos galvos nuteistas V. Januškevičius pirmąsyk detaliai rašytojui ir žurnalistui Daı̇liui Dargiui atskleidė, kaip buvo susprogdinta garsiausia jo auka – Vilniaus centre, šalia Vyriausybės rūmų Mersedese nuo savadarbio sprogmens į orą iškeltas tuometinis bankininkas Rimantas Grainis, turėjęs ryšių su čečėnų mafija. Šis 1995-ųjų gegužę ne tik Vilnių, bet ir visą Lietuvą šokiravęs nusikaltimas tapo Vilniaus bomberio „vizitine kortele“. Vaizdai iš šios nusikaltimo vietos iki šiolei neretai rodomi televizijos laidose, interneto portaluose, skelbiančiuose informaciją apie drastiškiausius 1990-ųjų kriminalinės Lietuvos atvejus.

„Po šio nusikaltimo buvo šiek tiek neramu, nes sklido kalbos, kad R. Grainio žmona bet kokia kaina stengiasi surasti tuos, kurie padarė šitą nusikaltimą. Tuo metu mano ir R. Grainio namus skyrė vos kelios minutės. Ypač išgyvenau dėl savo artimųjų saugumo, – prisiminė V. Januškevičius. – Prieš suėmimą jau buvau visus ginklus paslėpęs, tad buvau tikras, kad teisėsauga prieš mane nieko neturi. Tai, kad jie (Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai) mane sekė – visa tai pastebėjau likus mėnesiui iki suėmimo. Jie patys stebėjosi ir prasitarė, kad mane sekdami stebėjo vaizdus, kaip aš susikabinęs rankomis Vilniaus gatvėmis vaikštinėju su žmona. Bet buvo toks metas, kai buvau nusprendęs tiesiog gyvas teisėsaugai nepasiduoti“.

Pasiteiravus ką jis mano apie šių dienų potencialiais banditų ir užpuolikų taikiniais laikomus šalies turtuolius, Vilniaus bomberis atsakė: „Tais laikais niekas neskelbė informacijos apie turtingiausius žmones. Tais laikais daugelis vertėsi nelegaliu bizniu, todėl gyveno gana slaptą gyvenimą. Bepigu dabar, kai milijonierių pilnos gatvės ir užmiesčio gyvenvietės. Šiais laikais išėjai į gatvę, pasidairei, kas kokia mašina važinėja, ir viskas aišku. Be to, patys žmonės reklamuojasi – mėgsta demonstruoti savo prabangiai apstatytus namus internete, per televiziją ar spaudoje. Anksčiau to nebūdavo, kad pasiimtum žurnalą, kuriame įdėtas turtingiausių asmenų sąrašas, ir pasirinkęs priimtiniausią variantą eitum jo „kirsti nuo vaizdo“. O šiandien viskas kur kas paprasčiau – nusikaltėliams padeda visagalis internetas ir tokios knygos kaip ši…“.

Dar daugiau detalių apie samdomo žudiko kasdienybę ir pasirinktą gyvenimo būdą – jau šiame specialiai DELFI plius prenumeratoriams skirtame vaizdo epizode.

O jei norite dar daugiau istorijų apie Vilniaus bomberį ir kitus spalvingus kriminalinius personažus – susiraskite naujai perleistą Dailiaus Dargio knygą „Vilniaus bomberio išpažintis“ – šiame el.knygyne: www.dailiausknygos.lt

Norite daugiau D. Dargio video pasakojimų bei archyvinių vaizdų – juos iš bet kurios pasaulio vietos pamatysite Patreon platformoje: https://www.patreon.com/dailiusdargis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)