Tas karys – Džeimsas Dresnokas (Jamesas Dresnokas). Vyras Šiaurės Korėjoje gyveno iki pat savo mirties 2016 metais. Vieni sako, kad Džeimsui buvo išplautos smegenys, kiti – kad jis pamatė komunizmo šviesą.

Tikrosios Džeimso motyvacijos niekada ir nesužinosime, tačiau faktas tas, kad Šiaurės Korėjoje jis buvo tikra žvaigždė: filmuose vaidino kapitalistinius blogiukus, o užsukęs į tą patį restoraną rasdavo naują žmoną. Ir amerikiečiui visai nebuvo svarbu, kad jo rumunės žmonos šeima teigia, jog moterį pagrobė režimas ir atgabeno į Korėją, kad Džeimsas turėtų žmoną, mat jam buvo uždrausta vesti korėjietę.

Svarbiausia, Džeimsas nebuvo vienintelis JAV dezertyras Šiaurės Korėjoje. Tik kol kitas vyras aiškino, kad jie buvo kaliniai, Džeimsas iki pat mirties teigė, jog jis Šiaurės Korėjoje buvo lyg karalius.

Ne „amerikietiška svajonė“, o košmaras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)