Bumble

Ši programėlė veikia tokiu pat principu kaip ir Tinder. Tiek viena, tiek kita pusė turi paspausti, kad viena kitą mėgsta ir tuomet gali pradėti pokalbį. Tiesa, kaip ir minėjau, pokalbį turi pradėti mergina, vaikinui tokios galimybės nėra. Instaliavau programėlę ir tapau „soyboy“, kaip viename straipsnio komentare mane apibūdino skaitytojas. Gan greitai „sumatch'inau“ kokius 7 kontaktus ir pasiruošiau laukti žinučių. Buvo labai smalsu pažiūrėti, kas ir kaip užkalbins.

Kontingentas

Nepaminėjau, kad prieš tai teko pavartyti ten esamų merginų profilius, kad būtų kam paspausti „patinka“. Mano nuostabai ir šiokiam tokiam liūdesiui, didžioji dalis veiklių ir nepriklausomų merginų buvo vilnietės, o aš pats esu iš Kauno. Buvo maloni patirtis peržiūrinėti profilius, kur merginos dėvi klasikinius stilingus drabužius ir yra įsiamžinusios kur kas domesnėse vietose, nei Turkijos baseinai ir paplūdimiai. Taip pat akys pailsėjo nuo papūstų lūpyčių, tuzino rožių puokščių, bikini, išriestų sėdimųjų ir į prieki atstatytų pozuojančių kojyčių. Kažkur skrandžio srityje pleveno jausmas, kad bus galima turiningai ir įdomiai pakalbėti.

Internetinės pažintys

Apeiti sistemą

Žinoma, netrūko merginų, bandančių apeiti Bumble konceptą. Viena instagramo žvaigždutė nurodė savo paskyrą. Manau, tai darė su tikslu, kad vaikinas per instagramą užkalbintų pirmas arba norėdama rinkti sekėjus. Pati ji neparašė. Viena kaunietė, savo bio buvo pasirašiusi: „Instagram toks ir toks. Ir iškart pasakau. Jei parašysiu „labas“, o Tu atrašysi atgal sausą „labas“. Tai čia pokalbis ir baigsis. Pakaks to, kad pirmas gauni žinutę“.

Tokiais būdais bandoma apeiti programėlės konceptą ir laikytis dvigubų standartų. Neslėpsiu, mintyse tai sukėlė pašaipą, sumenkinimą. Viena mergina parašė pati, o man paklausus, kaip ji jaučiasi kalbindama pirma, gavau atsakymą, jog tarsi ne savo rogėse.

Susirašinėjimai

Savo nusivylimui gavau keletą pokalbio pradžių su sausu „labas“ arba „kaip leidi dieną?“. Neslėpsiu, sukilo nuoskaudų. Pamenu, kiek kartų, kol mokiausi būti Kazanova, gaudavau neigiamų atsakymų, grindžiant, kad neįdomu, banalu, neoriginalu. Teko nemažai karčių piliulių nuryti. O čia, matai, sugeba tik „labas“ išspausti. Papiktžodžiavom su kolega iš Vilniaus, kad pirmokų lygis ir laaaaabai „originalu“. Tačiau aš esu šalininkas to, kad moterys būtų savarankiškos, nepriklausomos, pasinaikintų Marso ir Veneros stereotipai. Tad teko nuoskaudoms paaiškinti, kad suprantame jas ir vis dėl to norime, kad komunikacijoje moterys prisivytų marsiečius.

Susitarus su nuoskaudomis

Susitarus su nuoskaudomis ir į pirmas linijas išstūmus geranoriškumą, pagaliau užsimezgė du pokalbiai. Su vilniete ir kauniete. Leidau merginoms imtis iniciatyvos, pats nesistengiau vystyti ir inicijuoti pokalbio, bet tuo pačiu jo ir neuždarinėjau. Negaliu pasakyti, kad buvo labai įdomu, nes viskas vyko labai atsargiai, santūriai, droviai, tačiau tai tik pradžia. Galbūt vėliau viskas pakryps geresne linkme, tikėkimės, kad komunikacijos kokybė nepriklauso nuo lyties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)