Rokantiškių regykla

Sužaliavus gamtai ši vieta man nėra labai įspūdinga, tačiau sniegu padengtas kalno vaizdas tikrai užburia. Pavilnių regioniniame parke esanti apžvalgos vieta leidžia grožėtis Šveicarijos erozinio atragio vaizdais. Ji įsikūrusi visai šalia Rokantiškių kapinių.

Rokantiškių regykla

Šilo regykla

Antakalnyje, šalia Šilo gatvės, tarp stačių ir miškingų šlaitų slepiasi neapsakomo grožio regykla. Į ją veda keli skirtingi takeliai – apžvalgos vietą pasiekti galima miško takais tiek nuo Šilo, tiek nuo Mildos gatvių, tiek ir nuo Antakalnio kapinių pusės. Tiesa, užkopti į gana statų kalną iš šiaurinės pusės gali būti nemenkas iššūkis. Tačiau užlipus žiemiškas vaizdelis leidžia pasijusti tarsi stovėtum ne sostinės viduryje, o kažkur Austrijos kalnuose. Man tai – be konkurencijos gražiausia vieta žiemą.

Žaliųjų ežerų regykla

Verkių regioniniame parke, šalia Balsio ežero esanti regykla stebina įspūdingu kraštovaizdžiu. Nuo jos – balta skraiste apkloto ežero panorama kaip ant delno. O šiuo metu ten galima pamatyti ir dešimtis žvejų, laiką leidžiančių ant užšalusio vandens telkinio.

Balsio ežero regykla

Subačiaus apžvalgos aikštelė

Viena mėgstamesnių mano regyklų Vilniuje, kuri leidžia grožėtis tobula senamiesčio bei Užupio rajono panorama, o vaizdus tolumoje papildo naujojo miesto centro bokštai. Šią apžvalgos aikštelę galima rasti šalia Subačiaus bei Maironio gatvių sankryžos.

Subačiaus apžvalgos aikštelė

Gariūnų regykla

Tai – sparčiai tarp vilniečių populiarėjanti vieta, stebinanti savo kalvomis, miškais bei ramybe. Visai netoli šios apžvalgos vietos įsikūręs milžiniškas Gariūnų turgus, tuo tarpu atokią regyklą supa tik aukštos kalvos ir Neries slėnis. Iš čia atsiveria gražus vaizdas į Lazdynus bei Lazdynėlius, o giedrą dieną galima pasigrožėti ir TV bokštu.

Gariūnų regykla
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)