Siūlys atsakomybę priskirti partijos pirmininkui

Delfi jau skelbė, kad trečiadienio vakarą vyks partijos Tarybos posėdis. Jame bus aptarti rinkimų rezultatai ir darbas Seime, tolesni darbai.

Tarybos posėdžio darbotvarkei jau buvo siūlytos tam tikros korekcijos. LSDP Jonavos skyrius siūlė tobulinti Seimo rinkimų vertinimo formuluotę.

„Mes ne vienintelis toks skyrius Lietuvoje, aiškiai įvardinantis situaciją. Tačiau partijos vadovybė situaciją nusiteikusi švelninti, siūlydama tokią formuluotę: LSDP pasiektus rezultatus LR Seimo rinkimuose vertint kaip nepateisinusius lūkesčių. Deja, tai neatspindi to, ką nori pasakyti dauguma skyrių, tarp jų – ir mūsų. Remiantis tuo posėdyje ketinama siūlyti teikti LSDP Tarybai balsuoti už kitokią formuluotę“, – rašoma laiške partijos nariams, kurio kopiją gavo ir Delfi.

Taigi, LSDP Jonavos skyrius ragino palaikyti alternatyvų variantą ir įpareigojo LSDP Jonavos skyriaus atstovus LSDP taryboje balsuoti už būtent jį.

Mindaugas Sinkevičius

Jis formuluojamas taip: LSDP pasiektus rezultatus LR Seimo rinkimuose vertinti blogai, LSDP centrinio rinkimų štabo darbą vertinti nepatenkinamai, LSDP pirmininko veikla nepateisino lūkesčių.

Toks teiginys po nuotoliniu būdu surengtos apklausos trečiadienio vakarą ir bus pristatytas partijos Tarybos posėdyje.

LSDP Jonavos skyriui vadovauja Mindaugas Sinkevičius. Su juo G. Paluckas 2017 metais kovojo dėl partijos pirmininko posto.

Partija beveik suskilusi

LSDP nesėkmingai pasirodžiusi rinkimuose, liko dirbti parlamento opozicijoje. Į Seimą pagal partijos sąrašą patekęs partijos pirmininkas G. Paluckas netapo frakcijos seniūnu, rinkimuose dėl šios pozicijos nusileidęs Algirdui Sysui.

Tuo metu net Seimo dirbančios frakcijos nariai tarpusavyje šnekėjosi menkai.

G. Paluckas laiške partijos nariams apie kurį Delfi jau rašė prasto pasirodymo Seimo rinkimuose klaidas skirstė į keturias kategorijos: „mano klaidos, mūsų klaidos, politinės aplinkos pokyčiai bei oponentų veiksmai“.

Algirdas Sysas, Gintautas Paluckas

„Apie tai plačiau kalbėsiu Tarybos posėdyje, tačiau keletą dalykų paminėti verta. Pirmiausia, apie mano paties klaidas. Jų buvo nemažai, pradedant komandos formavimu, dėmesio trūkumu skyrių pasiruošimui bei veiklai ir baigiant finansų nesuvaldymu rinkimų periodu, kai dalis vienmandatininkų liko net ir be tos nedidelės, tačiau žadėtos paramos“, – teigė G. Paluckas.

Būtent finansiniai klausimai ir kaitina LSDP bendruomenę. Sakoma, kad partijos lyderiai puse lūpų kaltinami pinigų rinkimams iššvaistymu.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) paskutiniais duomenimis, Seimo rinkimams partija turėjo apie ketvirtį milijono eurų – 258 705,28. Ši suma buvo sukaupta iš partijos turimų lėšų, biudžeto asignavimų, rinkėjų ir partijos narių aukų.

Skyriai pasigenda ir nuolatinio bendravimo iš partijos pirmininko pusės, ilgisi ankstesnio bendravimo. Anot Delfi šaltinio, partijos struktūra visoje Lietuvoje jau ant subyrėjimo ribos.

LSDP viduje susiskaldymas itin stiprus, matomos dvi aiškios stovyklos – palaikančios G. Palucką ir Europos Parlamente (EP) dirbantį Juozą Oleką. Pastarasis net ir dirbamas EP palaiko gerus santykius su partijos skyriais, skirtingai nei partijos vadovas.

G. Palucką remia EP taip dirbanti ir nuolatos „Spinter tyrimai“ apklausose gana gerai vertinama Vilija Blinkevičiūtė.

Juozas Olekas

LSDP taryba trečiadienį taip pat aptars suvažiavimo datą. Anot partijos pirmininko, jis galėtų vykti gegužės pabaigoje, tačiau tai priklausys nuo karantino sąlygų.

Prieš tai socialdemokratai tiesioginiuose rinkimuose turės išrinkti partijos pirmininką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)