33-ejų Aditya Udai Singh buvo sulaikytas sekmadienio rytą vietos laiku Čikagos tarptautiniame O'Haro oro uoste ir apkaltintas apsimetimu kitu asmeniu draudžiamoje oro uosto zonoje ir mažiau nei 500 dolerių (apie 414 eurų) vagyste, CNN patvirtino Čikagos policijos departamentas.

A. U. Singhas kitą dieną pasirodė teisme, kur, pasak „Chicago Tribune“, prokurorai aiškino, kad vyras į O'Haro oro uostą atvyko spalio 19 d. iš Los Andželo. Tada, kaip teigiama, šio oro uosto patikros zonoje jis niekieno neaptiktas pragyveno iki pat sausio 16 dienos.

A. U. Singhas, kaip pranešama, buvo sulaikytas po to, kai į jį kreipėsi du avialinijų „United Airlines“ darbuotojai, prašydami nurodyti savo tapatybę. Tada A. U. Singhas, kaip pasakojama, pateikė jiems oro uosto darbuotojo pažymėjimą, priklausantį operacijų vadovui. Šis spalio pabaigoje pranešė pažymėjimą pametęs.

Apygardos prokurorė Kathleen Hagerty teisme sakė, kad A. U. Singhas tvirtino „COVID-19 baiminęsis sugrįžti namo“, o kiti keleiviai duodavo jam maisto.

Kuko apygardos teisėja Susana Ortiz išreiškė nuostabą dėl neįprastų bylos aplinkybių.

„Tad, jeigu teisingai jus supratau, jūs man norite pasakyti, kad asmuo, kuris nėra darbuotojas ir neturėjo leidimo ten apsistoti, gyveno Čikagos tarptautinio O'Haro oro uosto terminalo patikros zonoje nuo 2020 m. spalio 19 d. iki 2021 m. sausio 16 d. ir nebuvo aptiktas? Noriu suprasti teisingai“, – teiravosi teisėja.

Gynėja Courtney Smallwood teisme sakė, kad A. U. Singhas yra Los Andželo priemiesčio Orindžo gyventojas, nepasižymintis nusikalstama praeitimi.

Buvo nustatytas užstato, už kurį galima paleisti A. U. Singhą, dydis – 1 000 dolerių (apie 828 eurai). Taip pat iškelta sąlyga nepasirodyti į O'Haro oro uoste. Sausio 27 d. vyriškis turės sugrįžti į teismą.

Čikagos tarptautinis O'Haro oro uostas yra labiausiai apkrautas oro uostas pasaulyje, atsižvelgiant į pakilimų ir nusileidimų kiekį. Iki pandemijos keleivių skaičius siekė 84,6 mln. per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)