1908 m. Jungtinėse Valstijose jau buvo daugiau nei 100 miestų, kuriuose gyventojų skaičius viršijo 50 tūkst. Deja augo ne tik žmonių populiacija, bet ir nusikalstamumas. Tuomet dar niekas nežinojo, tačiau kai kurie miestai jau buvo tapę būsimųjų banditų lopšiais. Brukline devynmetis Alas Kapone netrukus pasuks nusikaltėlio keliu. Indianapolyje augo tuomet penkerių Džonas Dilindžeris, būsimas ieškomiausias Amerikos gangsteris. Čikagoje jaunas berniukas buvo pakrikštytas Lesterio Džozefo Gilio vardu. Vėliau šis šaltakraujis žudikas visuomenei prisistatys „Baby Face“ Nelsono pravarde.

Bene didžiausia Amerikos rakštis buvo visoje šalyje įsikerojusi korupcija, ypač tarp vietos politikų. Stambus verslas taip pat neatsiliko. Nuo pasibaisėtinų darbo sąlygų mėsos pakavimo gamyklose iki nelegalių monopolijų, grasinančių kontroliuoti visas pramonės šakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją