Andrejaus Sacharovo vardo premijos teikimo ceremonijoje Europos parlamento (EP) posėdyje Briuselyje gruodžio 16-ąją netrūko jaurių gestų – EP pirmininkas Davidas Sassolis turbūt viso parlamento vardu žadėjo tęsti paramą baltarusių nacijos kovai dėl pilietinių teisių.

Premiją opozicijos vardu atsiėmusi Sviatlana Cichanouskaja kukliai nurodė, kad A.Sacharovo premijos nusipelnė visi dėl demokratijos kovojantys baltarusiai. „Būkite šiandien su baltarusių nacija ir ji jums atsakys tuo pačiu ateityje“, – sakė opozicijos lyderė į ceremoniją susirinkusiems (kiek susirinko) EP deputatams.

Prieš tai interviu žurnalui „The New Yorker“ politikė nurodė, jog jai visada (tai yra, kol aktyviai neužsiėmė politika) atrodė, kad ES būtinai ateis pagalbą nestabilumo Baltarusijoje atveju, dabar matanti, kad Europos lyderiai negali beveik nieko, išskyrus susirūpinimo ir solidarumo pareiškimus.

Ir tai tik ledkalnio viršūnė, kalbant apie ES ir jos geopolitiką. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)