Lietuvos esporto krepšinio rinktinė pasirodymą Europos čempionate baigė jau grupių etape. Nors pirmosiose rungtynėse buvo pasiekta pergalė prieš kroatus 58:50, vėliau patirti pralaimėjimai 37:59 prieš Didžiąją Britaniją ir 34:46 prieš Italiją. Grupėje lietuviai liko treti.

Pasidalinti mintimis apie turnyrą sutikę pašnekovai tvirtino – rezultatai dėsningi. Šturmuoti virtualaus krepšinio turnyrų viršūnes lietuviams dar yra per anksti, o tai lemia objektyvios priežastys, paliekančios didelį potencialą augimui ateityje.

Šalies garbę Europos pirmenybėse gynė Šarūnas Petkevičius, Arminas Kotas, Edvinas Jurevičius, Deividas Grigė, Arūnas Pauza, Svajūnas Tamašauskas ir didžiausia Lietuvos „NBA 2K“ žaidimo žvaigždė – Ignas Vaitiekus. Pastarasis yra vienintelis rinktinės profesionalas – jis priklauso Atėnų „Panathinaikos“ esporto organizacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)