Nesiginčiju, nes ir aš pati pastaruoju metu nelabai noriu nusirengti mano vyriškiui matant. Man pradėjo nepatikti jo žvilgsniai man rengiantis. Tuojau pat iškomandiruoju jį į kitą kambarį arba išeinu pati: nėra čia ko mane apžiūrinėti lyg kokią prekę sekso parduotuvėje. Taip jam ir pasakiau, bet jis ramiu balsu eilinį kartą patikino, kad myli mane visokią – ir ploną, ir storą, ir, beje, ypač papilnėjusią, nes juk „vyras ne šuo, ant kaulų nepuola“. Jis norįs matyti mane, kai aš ant jo joju, nes valgyti tortą jo nematant – kokia iš to nauda? Jokia! Bandau atsikalbinėti sakydama, kad taip, kai buvome jauni ir gražūs mylėtis kambaryje, kurio sienos ir lubos išklotos veidrodžiais – erotikos viršūnė, toks seksas užima kvapą. Dar prijungi video kamerą prie didžiulio ekrano kambaryje ir matai visą įsiskverbimo anatomiją, visą procesą. Jausmas toks, lyg tavęs nebebūtų, matai tik susipynusius kūnus – tai kairėje, tai dešinėje, virš savęs raumeningą vyro nugarą ir tokius pačius sėdmenis. Stebi jį lyg svetimą: ant savęs, už savęs, po savimi blausioje, erotiškoje šviesoje, lovoje, išklotoje raudonu aksomu. Mūsų kūnai buvo sveiki, įdegę. Dėl kelių veidrodžių efekto atrodė, kad jie nebe du, o bent aštuoni ar dar daugiau ir pasijusdavom lyg kokioje orgijoje, Romos imperijos laikais. Taip, estetinis pasitenkinimas matant gražius vienas kito kūnus suteikia nepaprastai jaudinantį seksualinį malonumą! Keletą kartų pabandę nebegalėjome sustoti, mat, matyti vaizdai ir potyriai ima persekioti ir skatina vis aukščiau pakelti pasitenkinimui reikalingą kartelę. Be veidrodžių seksas tapo toks pusėtinai įdomus, o išjungus šviesą – tikra nuobodybė.

Taip, veidrodis tikrai gali pagelbėti, kai seksualiniai santykiai tampa nuobodūs ir seksas apskritai įgrysta. Aš po juo, jis ant manęs toje pačioje šeimyninėje lovoje, miegant vaikams, ir taip dvidešimt ar daugiau metų. Pasitaiko, kad nė pats nepajunti, kaip imi ieškoti flirto už santuokos ribų, nes kasdienybės rutina, įsiėdęs neigiamų tarpusavio santykių modelis žudo aistrą, žudo pačius santykius. Ypač problematiška, kai moterį užklumpa klimaksas ir seksas jai tampa visiškai neįdomus. Tad kodėl gi nepaieškojus būdų, kaip atgaivinti santykius lovoje? Juk gausūs moksliniai tyrimai atlikti visame pasaulyje rodo, kad seksas net vyresniame amžiuje nepraranda svarbos ir yra vienas iš geros savijautos ir sveikatos veiksnių. Be to, jis suartina partnerius ir padeda puoselėti gerus, draugiškus tarpusavio ryšius. Kai sekso nebelieka, vienas kito trūkumai tampa vis sunkiau toleruojami. Pagyvenęs vyras ir bent penkiolika ar dvidešimt metų jaunesnė draugė – įprastas reiškinys ir ne tik mūsų laikais. Mano jau minėtas kaimynas rėžia šviesiai tiesiai: „kai vienos durys užsiveria, kitos atsiveria“. Tai perfrazavus, anot jo, reikštų: „Kai viena putė užsiveria, atsiveria kita“.

Taip, veidrodis atspindi mus tokius, kokie esame ir niekur nuo to nedingsi. Atsistoti prieš veidrodį, o ypač vyresniame amžiuje, reikia drąsos, nes tau jau ne dvidešimt ir net ne trisdešimt penkeri. Būdamas keturiasdešimties ar penkiasdešimties, matai, ką matai ir negali tikėtis stebuklų. Veidrodis – ne photoshop’as ir tikrai nepadarys tavęs gražesniu nei esi. Todėl belieka arba susitaikyti su tikrove, arba – kategoriškai atsisakyti veidrodžių miegamajame. Bet, daugiau laimi tie, kurie stengiasi išsaugoti ilgalaikį, laiko patikrintą ryšį ir yra pasiryžę ne tik pokyčiams, bet ir drąsiems eksperimentams.

Taigi, veidrodžiai miegamajame gali būti vienas iš triukų, padedančių atgaivinti intymių santykių šviežumą. Kalbu apie du vienas kitą mylinčius partnerius, kurie nori išlikti artimi, bet yra įstrigę kasdienybės rutinoje ir nusistovėjusiame vos ne platoniškų santykių modelyje, kuriame išradingumui bei pašėlusiems eksperimentams jau seniai nebėra vietos. Gal teisingiau būtų tokius santykius pavadinti, pavyzdžiui, „nykiu tinginių komfortu“, „senukų gyvenimo mimikrija“ ir panašiai. Jeigu aptingsti ir apkerpėji taip, kad jau nebesvarbu, kokios esi lyties, jeigu nesipriešini, kai aplinka mus daro hermafroditais, tai jau čia tik mūsų kaltė.

Bet jeigu dar nesame beviltiški ir bent vieno iš sutuoktinių toks gyvenimas netenkina, kodėl gi nesugalvojus ko nors drastiško, priverčiančio abu ištrūkti iš nusistovėjusio tingių ir nuobodžių santykių modelio? Juo labiau dabar, užklupus koronaviruso krizei ir daugumai iš mūsų užsidarius namuose, labai svarbu atrasti ką nors, kas leistų džiaugtis gyvenimu, paįvairinant jį naujais potyriais ir iššūkiais. Tikras iššūkis yra veidrodis ar veidrodžiai miegamajame. Ačiū Dievui, baldų parduotuvės dar neužsidarė, todėl, jeigu namuose nėra veidrodžio, kurį galima panaudoti kilniems šeimos stiprinimo tikslams. Mes su vyru būtent taip ir padarėme – prisiminę jaunystę, leidomės į seniai užmirštą, naujų pojūčių pasaulį. Patikėkite, jau vien žinojimas, kad, vakare laukia erotiniai žaidimai, visai kaip jaunystėje, mus abu vertė šypsotis ir mirkčioti vienas kitam vaikams nematant. Seksualių apatinių paieška ir depiliacija – savaime suprantama veikla, kai žinai, kad ir taviškis ateis nusiskutęs ir su naujomis glaudėmis „a la Statkevičius“. Taigi, kviečiu į „Veidrodžių sekso terapiją“. Šis mano sugalvotas pavadinimas apibendrina šias mintis:

• „veidrodžių terapiją“ pirmiausia apsvarstykite su savo partneriu. Kol to nepadarėte tikrai nepatariu bėgti į parduotuvę, nes galite būti išgrūstas su visu pirkiniu iš namų (tam, kad jį grąžintumėte į parduotuvę) arba – dar blogiau – kuriam laikui ištremtas iš miegamojo. Mat, egzistuoja filosofijos, teigiančios, kad veidrodis miegamajame yra tabu. Viena iš jų – Feng shui. Jeigu jūsų antra pusė pripažįsta šią filosofiją, veidrodžius miegamajame teks pamiršti. Nebent ji/jis sutiktų atsigabenti juos laikinai, suvokusi poreikį atšviežinti jūsų intymų gyvenimą;

• jeigu radote bendrą sutarimą šiuo klausimu, atminkite: veidrodžio akivaizdoje nori nenori pirmiausia imi „valgyti“ save, todėl partneris trumpam pasitraukia į antrą planą. Neįmanoma nematyti, kad per karantiną spurgos ir į namus užsisakytos picos nugulė dailiais rietais ant tavo pilvo. Tą minutę šalia tavęs gali būti pats kvazimodas, tau tai tikrai nerūpės, nes jausiesi už jį daug baisesnė. Tad nukreipkite dėmesį nuo savęs – juk esate čia su savo vyru, kuris net dvidešimt (ar daugiau) metų nuo jūsų nepabėgo, taigi, tikėtina nepabėgs ir po šio – veidrodinio sekso. „Objektyvus žvilgsnis į save“ tikrai trukdo, todėl reikės kiek laiko ir gero humoro jausmo, kad juo atsikratyti;

• sąmoningai nusprendę nekompleksuoti, pažiūrėkite veidrodyje į savo partnerį – nustebsite pamatęs, koks jis nekasdieniškas, žavus ir vis dar „vertas grieko“. Svaiginančiai kvepiantis ir ne toks praplikęs kaip jums atrodė, kone socialinių tinklų žvaigždė Gianluca Vacchi. Humoras ir komplimentai, žaidimo atmosfera – geriausias būdas išsivaduoti iš kompleksų ir nukreipti įvykius reikiama linkme;

• miegamajame atsiradę veidrodžiai tą pačią akimirką keičia atmosferą. Privatus ir priplėkęs seksas misionieriaus poza savaime tampa neįmanomu dalyku jau vien dėl to, kad preliudija pasikeičia iš esmės. Daugiau žaismo, netikėtumo, tyrinėjimo, daugiau nuogumo, daugiau veiksmo – veidrodinis efektas lemia tai, kad seksas tampa aštresnis ir labiau jaudinantis. It dalyvaujant orgijoje, kurios šiaip jau smerkiamos. Bet čia ir panašu, ir visai kas kita – kodėl gi nepasimėgauti?

• „veidrodžių terapija“ mūsų intymų gyvenimą pakėlė į aukštesnį lygį kartu pagerindama ir mūsų emocinį ryšį, kurį koronaviruso sąlygomis buvo susilpninusi elementariausia trintis ir prarasta galimybė vienas kitam skambintis telefonu. Baimė „nelipti vieni kitiems ant galvų“ iškreipė mūsų santykius, kai į kiekvieną žodį ar erzinantį gestą reaguoji užsidarydamas atskirame kambaryje. „Veidrodinis suokalbis“ mus tikrai suartino ir įnešė šmaikštumo į mūsų santykius. Vėl turėjome tik mudviejų paslaptį, nes iki tol atrodė, kad karantinas ir vaikų nuotoliniai mokslai galutinai sužlugdė bet kokį mūsų santykių paslaptingumą ir apskritai – visą mūsų seksualinį gyvenimą. Ėmėme mažiau pyktis ir ne taip stipriai muštruoti vaikus – argi tai ne priežastis išbandyti veidrodžių sekso terapiją?

Sutikite, kad gėdos jausmas, nepasitikėjimas savimi ar paprasčiausia tinginystė kelia aibes nesusipratimų net porose, kurios kartu jau dvidešimt ar trisdešimt metų. Užuot ėmęsi spręsti tarpusavio problemas, kažką darę, mes dažnai susitaikome su nykia kasdienybe ir, tik vienai pusei iškeliavus Anapilin, atsitokėjame: „ o, kad jis/ji dabar būtų gyvas... elgčiausi visiškai kitaip!“. Skyrybų atveju netekties jausmas panašus, bet blogiausia, kad net nauji ryšiai ar nauja santuoka neišgelbės, jei į ją perkelsime senas problemas: gėdos ir savimi nepasitikėjimo jausmą, nenorą stengtis ir dėti nuolatines pastangas atnaujinant santykius. Neverta pamiršti banalios tiesos: meilė – tai laužas, kurį reikia kurstyti nuolatos.

Vis gi yra žmonių, kurie veidrodžių nemėgsta. Ką daryti, jeigu su jais nedraugaujate todėl, kad sau nepatinkate arba, kaip dabar sakoma, savęs nemylite? Kai atrodo, kad veidrodis yra priešas, kuris ieško trūkumų ir silpnybių? Todėl eidamas ar eidama gatve sąmoningai nusuki savo žvilgsnį nuo parduotuvių vitrinų, kad atspindys jose nesugadintų nuotaikos. Bet galima ir veidrodį arba save veidrodyje prisijaukinti. Tereikia kuo dažniau pastebėti gražiausius dalykus: dailius antakius, ilgas blakstienas, pagaliau – gražią šypseną ar pavydėtiną dekolte. Nėra nė vienos moters, kuriai nebūtų kuo pasipuikuoti: vienos kerinčios akys, kitos sodrūs plaukai, trečios krūtinė prašyte prašosi Rubenso teptuko. Laikas pamiršti visuomenės primetamus grožio standartus! Tie patys patarimai tinka ir vyrams, bet jiems šiuo atveju daug paprasčiau. Juk liaudies išmintis sako: „jei vyras už velnią gražesnis, tai ir gerai“. Yra tiesos, nenuneigsi, kad vyro grožį lemia jo vidinės savybės: išmintis, humoro jausmas, empatija ir kt. Suprantama, tai nereiškia, kad galima būti nevala.

Bet grįžkime prie erotikos. Turbūt pritarsite: kai lovoje nebelieka jokių malonumų bei iššūkių, tampa nepaprastai nyku ir nuobodu. Savaime suprantama, diena dienai nelygi. Po visų darbų ir vaikų „nuotolinių mokslų“ dažnai jautiesi išgręžtas kaip citrina ir jau nieko nebenori. Arba nori, bet tikrai ne to, ko galbūt geidžia tavo antra pusė: bent greituko nusiraminimui, jei aukštasis pilotažas nusimato tik tada, kai baigsis tas prakeiktas karantinas. Ir nors tavo paties vienintėlis noras, kad visi „atsikabintų“ ir galėtum ramiai užsidaryti su kompiuteriu ar įdomia knyga, privalu susiimti. Bent jau tam, kad neprarastum gyvenimo skonio ir išlaikytum santarvę ir pusiausvyrą šeimoje. Daugybės skyrybų galima būtų išvengti, jei taptume išradingesni ir pasinaudotume gerais patarimais. Taigi, sustojus darbinei veiklai ir beviltiškai užsidarius visuomeniniam, viešajam gyvenimui, galima susikurti naujas erdves savo miegamajame. Pateikiu Veidrodžio sekso terapijos receptą:

• vienas veidrodis ant lubų;
• vienas veidrodis ant priekinės sienos;
• vienas ant kairės sienos;
• vienas ant dešinės sienos;
• vienas ant galinės sienos, Galima išsiversti su pastatoma veidrodžio padėtį reguliuojančia įranga, jeigu nenori gadinti sienų;
• juodos arba raudonos spalvos šilkinė patalynė kontrastui tarp patalynės ir kūnų išryškinti;
• šviesą reguliuojanti lempa;
• baltas/raudonas Bordeaux vynas, arba konjakas Martell VSOP, arba Amaretto Di Saronno.

Būtinai išsimaudyti, išsikvepinti ir tik tada įeiti į miegamąjį. Ir… Ir… Ir? Nesiruošiu už jus fantazuoti, vesti už rankos. Man pačiai tokie pamokymai nepatinka. Kiekvienas turime savas fantazijas ir būdus lovoje jas išreikšti. Svarbiausia – žaidimai bendru sutarimu ir be jokios prievartos. Viena žinau: po veidrodžių sekso terapijos bent mes pasijutome daug įdomesni sau ir vienas kitam. Svarbu turėti kantrybės, rodyti jautrumą ir pagarbą vienas kitam šiame žaidime. Sėkmės eksperimentuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)