Priminsime, jog „Gecko” yra grafinės HTML kodo vizualizacijos varikliukas, paremtas atvirojo kodo standartais. Pagrindinės „Gecko” charakteristikos: atvirųjų standartų palaikymas, kurių tarpe HTML 4.0, CSS 1/2, objektinis dokumento modelis, patvirtintas konsorciumo W3C, XML 1.0, RDF bei „JavaScript“. Vienas iš „Gecko“ privalumų yra dydis – jis užima mažiau nei 1 megabaitą. Įdomu tai, jog „Gecko“ yra labiau panašus į 4.x versijos „Navigator“ naršykles, nei į 5.x ar 6.x versijas, o tai turėtų sumažinti skirtingų naršyklių suderinamumo problemų skaičių.

Vadinamasis „naršyklių karas“ tarp kompanijų „Microsoft“ ir „Netscape“, dabar, kaip ir AOL, įeinančios į korporacijos „AOL/Time Warner“ sudėtį, baigėsi visišku „Nescape Communicator“ pralaimėjimu – šiandien „Nescape“ dalis rinkoje neviršija 2-3 procentų. Netgi pati AOL iki šių metų sausio mėnesio buvo pasirašiusi sutartį su „Microsoft“ dėl „Internet Explorer“ naudojimo, ir, nors sutartis nebepratęsta, AOL turi teisę naudoti šią naršyklę.

AOL kasmet išplatina milijonus pačių gaminamų kompaktinių diskų su programine įranga, skirta palengvinti vartotojams naudojimąsi bendrovės teikiamomis paslaugomis. Jei naujoji „Netscape“ versija pasirodys iš tikrųjų patogiu įrankiu, tai galbūt paskatins šios naršyklės atgimimą, o „Microsoft“ teks užleisti dalį rinkos.