Būtent futbolas, legendinį Šiaulių „princą“ atvedė į nusikalstamą pasaulį, o jo žaidimas ne kartą yra sunervinęs net ir patį Kauno Daktarą – Henytę.

„Aš tais laikais žaidžiau už Šiaulių „Sakalą“ ir atvažiavęs į Kauną kaldavau golus į „Inkaro“ komandos vartus. Kaip žinia, „Inkaro“ klubas tais laikais gyvavo Kauno Vilijampolėje, tenai buvo surengtas ne vienas futbolo turnyras, kuriame man teko sudalyvauti. O tarp žiūrovų būdavo ir pats Henrikas Daktaras. Būtent tada jiems visiems tapau žinomas, kaip po kiekvieno įvarčio 3 kartus salto padarydavau“, – taip pasakojo prieš kamerą Vladas Baranauskas – Baranis.

Salto, kuriuos net ir dabar atsimena bausmę iki gyvos galvos atliekantis H. Daktaras.

Daugiausiai su jais kovojusio, 1992 – 1996 metais per patį lietuviško banditizmo piką Vidaus reikalų ministro pareigas ėjusio Romasio Vaitekūno teigimu, Baranis ir kitas „Princų“ veikėjas Vidmantas Kavoliukas – Amerikonas (nežinomo šaulio nušautas 2005 m. kovą) buvo neblogai žinomi futbolininkai.

„Net per suėmimus paklausus Baranio, kokia veikla užsiimi, jis atsakydavo: „Dirbu sportininku“. Jis tada sportą suprato kaip darbą“, – prisimena R. Vaitekūnas.

Išskirtinė garsiausio Šiaulių nusikaltėlio išpažintis – jau šį savaitgalį antrajame „Kriminalinė Lietuvos zona“ epizode, kurį pirmieji išvys mano PATREON platformos rėmėjai – https://www.patreon.com/dailiusdargis

Dar daugiau istorijų – mano knygose, kurias galite susirasti eshopewww.dailiausknygos.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją