Pagal dabar egzistuojančias taisykles tik vyrams leidžiama tapti imperatoriais, tačiau imperatoriškoje šeimoje jau keturiasdešimt metų negimė nė vienas berniukas.

Kalbėdamas Japonijos parlamento atidarymo metu, Koizumi pasakė, kad vyriausybė atiduos svarstyti įstatymo projektą, kuris reformuotų imperatoriškąjį įstatymą. Jis nepateikė išsamesnių projekto detalių ir nepasakė, kada rengiamasi tai daryti. Tačiau jis teigė, kad projektas neprieštaraus vyriausybės specialistų tarybos išvadoms, kuriomis pernai buvo rekomenduota leisti moterims įžengti į Chrizantemų sostą.

Jei šis pokytis įvyks, imperatoriaus Akihito ketverių metukų anūkė Aiko bus antroji eilėje į sostą po savo tėvo, princo Naruhito, dabartinio sosto įpėdinio.

Princas Naruhito ir jo žmona Masako dar neturi sūnaus. 42 metų Masako buvo pasitraukusi iš visuomeninio gyvenimo dėl su stresu susijusios ligos, kuri, kaip kalbama, iš dalies buvo dėl spaudimo pagimdyti sosto įpėdinį.

Nuomonių apklausos Japonijoje rodo, kad dauguma žmonių mano, jog moterims turėtų būti suteikta teisė į sostą.

Tačiau kai kurie konservatoriai, tarp jų – princas Tomohito, imperatoriaus Akihito pusbrolis, prieštarauja šiai minčiai sakydami, kad vietoje to princas turėtų pasinaudoti sugulovės paslaugomis, kuri pagimdytų įpėdinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją