Šeštadienį dieną banginiui užplaukus ant seklumos, narams iš Britanijos jūros gyvūnų gelbėjimo komandos pavyko po gyvūnu pakišti geltonos spalvos pripučiamą pontoninę sistemą.

Biologai ir veterinarai suleido banginiui vaistų, siekdami kad gyvūnas nurimtų ir kuo mažiau judėtų. Vėliau banginis su pontonine sistema buvo nuplukdytas iki baržos ir į ją įkeltas.

Gelbėtojai barža ketino nuplukdyti gyvūna iki jūros ir ten išleisti į laisvę. Sužeistas ir pavargęs gyvūnas kelionės metu nugaišo.

Pareigūnai dar anksčiau pranešė pastebėję, kad banginio galva yra šiek tiek sužalota, o Temzės upėje buvo galima matyti kraujo dėmių.

Pasak specialistų, upėje banginis negalėjo maitintis, be to, gėlas vanduo kenkė jo odai. Šis 5-8 metrų ilgio paprastai giliuose vandenyse gyvenantis žinduolis penktadienį net kelis kartus užplaukė ant seklumos, tačiau kaskart jam pavykdavo išsilaisvinti.

Tai pirmas šios nykstančios rūšies banginis, užfiksuotas per beveik šimtmetį trunkantį banginių iššokimų į seklumą stebėjimų laikotarpį.