Baltarusijos teniso žvaigždė turnyro ketvirtfinalyje pralaimėjo pirmuosius 10 geimų ir atsilikinėjo 0:6, 0:4, tačiau sugebėjo išplėšti įspūdingą pergalę 0:6, 6:4, 6:0.

12-oji pasaulio raketė tokį pasirodymą surengė akistatoje su Ispanijos tenisininke Sara Sorribes Tormo, kuri WTA reitinge užima 84-ąją poziciją.

„Sakyčiau, kad rezultatas iš tikrųjų buvo net 0:10“, – po pergalės juokėsi A. Sabalenka, teigusi, jog tuo metu siekė laimėti bent vieną geimą ir išvengti gėdingo pralaimėjimo 0:6, 0:6.

A. Sabalenka du kartus buvo per tašką ir nuo to, kad rezultatas taptų 0:6, 0:5. Vis dėlto 11-ajame geime baltarusė atsitiesė, o kituose geimuose atgal nebesižvalgė.

„Pirmasis laimėtas geimas suteikė labai daug džiaugsmo, tą akimirką buvau itin laiminga. Tuomet nusiraminau ir pradėjau žaisti savo žaidimą“, - sakė A. Sabalenka.

22-ejų atletė Ostravoje gelbėtis turėjo ne pirmą kartą. Aštuntfinalio akistatoje su 16-mete amerikiete Coco Gauff baltarusė atsiliko 1:6, antrą setą laimėjo 7:5, o lemiamame sete paleido varžovę į priekį 5:2.

Vis dėlto lemiamu metu spindinti baltarusė tuomet sugebėjo išplėšti sunkią pergalę 1:6, 7:5, 7:6 (7:2).

Pusfinalyje A. Sabalenka susitiks su amerikiete Jennifer Brady (WTA – 25). Jei baltarusė laimės, finale ji gali sutikti tautietę Viktoriją Azarenką (WTA – 14). Pastaroji pusfinalyje kovos su graike Maria Sakkari (WTA – 21).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)