• 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Aliejaus kepimui
  • 1 šaukšto prieskonių
  • 300 g sojos kukulių
  • 3–4 mėsingų pomidorų
  • 2–3 marinuotų paprikų
  • 1,5 l vištienos arba kalakutienos sultinio
  • Druskos, pipirų
  • 2 žaliųjų citrinų sulčių
  • Ryšulėlio kalendrų
  • 3–4 tortilijų
  • Žaliųjų citrinų (patiekti)
  • 1 aitriosios paprikos

1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir trumpai pakepinkite aliejuje, tada sudėkite smulkintą česnaką, vėl trumpai apkepkite ir suberkite prieskonius ir apkepkite.

2. Pomidorus supjaustykite kubeliais, sužerkite į keptuvę su svogūnais ir prieskoniais. Kepkite, kol daržovės suminkštės.

3. Į daržoves supilkite sultinį, pamaišykite ir paragaukite. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Marinuotas paprikas supjaustykite ir suberkite į sultinį. Trumpai pavirkite. Keptuvėje apkepkite sojos kukulius ir sudėkite juos į sriubą. Užvirinkite ir virkite nustatę vidutinę kaitrą apie 10 min.

4. Tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis, paskrudinkite orkaitėje ir sudėkite į sriubą. Supilkite citrinų sultis, sudėkite kelias šakeles kalendrų. Patiekite su žaliosiomis citrinomis ir kalendrų lapeliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)