Valdančiųjų lyderio Ramūno Karbauskio pasipiktinimą ir net kalbas apie tai, kad nebemato galimybės dirbti su kai kurias Prezidentūros komandos nariais, sukėlė šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiosios patarėjos teisės klausimais Jūratės Šovienės pasidalintas įrašas feisbuko paskyroje. Jame patarėja satyriškai aptaria sprendimą balsuoti Seimo rinkimuose už „valstiečius“.

Tokį G. Nausėdos vyriausiosios patarėjos komentarą R. Karbauskis traktuoja ne tik kaip agitaciją prieš rinkimus, bet ir atviromis patyčiomis iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS). Pasak „valstiečių“ lyderio, prezidentas turėtų keisti patarėją arba LVŽS frakcija ateityje su tokia patarėja nebendradarbiaus.

Ketvirtadienį J. Šovienė savo feisbuko paskyroje pasidalino istorija apie savo 81 metų tetą.

„– Tai už ką balsuosi? – klausia mano 81 metų teta savo kliento Vidurio Lietuvos kaime. (Ji visų to paties klausia prieš rinkimus.)

– Už valstiečius.

– Eikš, aš tau knygą duosiu paskaityt.

Po kiek laiko tas atneša "Kabinetą" perskaitęs ir sako:

– Vis tiek už valstiečius balsuosiu. Jie į tarybinius panašūs.

– Kam tau tie tarybiniai!?

– Tarybiniais laikais aš gerai gyvenau, namą pasistačiau.

- Taigi, tu vogei tarybiniais laikais! - neištvėrusi pakelia balsą teta.

– Nu, tai jo...“, – rašo savo feisbuko paskyroje J. Šovienė.

R. Karbauskis: tai agitacija ir patyčios

„Valstiečių“ lyderis neslepia, kad tai jau ketvirtasis prezidento patarėjas, kuris rodo nepasitenkinimą LVŽS. R. Karbauskiui atrodo keistai, kad G. Nausėdai siekiant konstruktyvaus institucijų bendradarbiavimo, jo patarėjai elgiasi visiškai kitaip.

„Prezidentas yra sakęs, kad visoms partijoms, žmonėms bus lygiai teisingas, konstruktyvus ir t.t. Prezidentas savo retorikoje vengia agitavimų, užsipuolimų, skirtingai nei tai darė Dalia Grybauskaitė (...), bet jo patarėjai tai daro tiesioginėmis patyčiois. Šioje vietoje prezidentui reikėtų įvertinti, jeigu jis toliau teigia, kad jo patarėjai atstovauja jo pozicijai. Tokiu atveju aš nesuprantu, kaip patyčios gali sutapti su prezidento pozicija. Tai niekaip logiškai nesuprantama“, – Eltai sakė R. Karbauskis.
R. Karbauskis įsitikinęs, kad po tokio viešai parašyto komentaro konstruktyvus dialogas su prezidento patarėja sunkiai įmanomas.

„Tai iš principo padaro neįmanomą konstruktyvų bendradarbiavimą. Žmogus patyčias naudoja viename iš rinkiminių etapų. Tai ačiū labai, mes supratome, žinutę gavome. Į šią žinutę reaguosiu paprastai, komitete, kuriam pirmininkauju, su tokiu patarėju nebendraučiau. Tikrai nežinau, ką darys Agnė Širinskienė, bet aš tikrai nebendraučiau. (...) Arba prezidentas turi keisti patarėją, arba prezidentui turėsime pranešti, kad, atleiskite prezidente, mes su šiuo patarėju nebendrausime. Jeigu jus tenkina, kad su juo nebendrausime, tai viskas gerai“, – sakė jis, pridurdamas, kad sunkiai įsivaizduoja, kaip reikėtų dirbti su J. Šoviene, jei jo vedama partija laimėtų dar vienus Seimo rinkimus.

„Mes tokių dalykų nesuprantame ir netoleruosime. Jei šie patarėjai mano, kad elgiasi teisingai, tai įsivaizduokite kas bus, jeigu LVŽS rinkimų nepralaimės. Kaip jie mums į akis žiūrės? Kaip ši vyriausioji patarėja žiūrės į akis man, Skverneliui ar dar kažkam, kai naudoja patyčias? Kaip išsilavinęs žmogus, prezidento patarėjas, gali taip elgtis? Tai yra žema“, – teigė R. Karbauskis.
Prezidentūra: tai asmeninė nuomonė

Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis Eltai pažymėjo, kad socialiniame tinkle paskelbtas įrašas yra patarėjos asmeninė nuomonė.

„Aš galėčiau pakomentuoti tik Prezidentūros poziciją“, – Eltai teigė jis.