Sakoma, kad parazitai yra gyvūnai, mintantys gyvu savo aukos organizmu. Alfonso veislės vyrai – panašiai. Minta tuo, ką jiems paduoda veikli, pasiturinti dama, užkibusi ant jo kabliuko. Taip taip, mūsų gyvenime yra vyriškių, kurie mielai renkasi gyvenimą moters sąskaita. Specialistai mano, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl atsirado tiek daug alfonsų, yra susijusi su tuo, jog moterys pačios sukuria palankias sąlygas jiems veistis . Juk moterų yra gerokai daugiau nei vyrų. Kai kurioms pasiturinčioms moterims, kad ir kaip keista bebūtų, netgi patinka alfonsai. Juk jie kaip sarginiai šuniukai. Toks vyras bus paklusnus ir pavaldus iki šleikštumo, nes žino, kad jis nuo moters materialiai priklauso.

Dabar jau ir moteris gali trenkti ne tik kočėlu, bet ir tuo pačiu kumščiu bei įrodinėti, kad ir ji sugeba nudobti bei parvilkti mamutą namo. Antra, jos ne tik uždirba pinigus, bet ir imasi vyriškų darbų: taiso automobilius, stumdo baldus, kala vinis, kabina paveikslus. Vyrai pasijuto nereikalingi ir išstumti iš moterų gyvenimo. Kur pasireikšti jų riteriškumui? Kuo galima pagelbėti tai silpnajai lyčiai, jei ji visur vaizduoja esanti didvyrė. Užtat nenuostabu, kad atsiranda tokių vyrų, kurie galvoja: jei moteris uždirba neblogus pinigus, kodėl gi nepagyventi jos sąskaita? Būna, kuomet išgirdus, pagrindinė frazę, neva, nieko iš tavo namų nereikia, nes svarbiausia – ne turtai, o žmogus, tarytum ištirpsti ir pradedi galvoti, kad patiktų būti „tuo žmogumi“...

Mielosios, jei vyras po penkių minučių pažinties žiūri į tave nuolankaus šunyčio žvilgsniu, bučiuoja ranką kaip deivei ir pasiryžęs išpildyti slapčiausią tavo troškimą, – bėk į visas keturias puses ir dar persižegnok! Pabuvimas „tuo žmogumi“ tau brangiai kainuos.

Kaip atpažinti juos – alfonsus?

Stebėkite vyrą. alfonsas bendraudamas mažai pasakos apie save, tačiau tuo pat metu išsiaiškins visas moters gyvenimo smulkmenas, ypač domėsis moters darboviete, turimu turtu. Taip pat įtartinai žiūrėkite į vyrą, jei šis nedovanoja jums gėlių, dovanų ir visiškai nėra linkęs leisti pinigų savo moteriai. Pavyzdžiui, tokiam vyrui įprasta pamiršti piniginę namuose prieš pasimatymą. Dar vienas alfonsų požymis – dažnai skųstis gyvenimu, savo finansine padėtimi, savo nesėkmėmis ieškant darbo. Jeigu vis dėlto moteris sąmoningai renkasi vyrą alfonsą, jai reikia būti pasiruošusiai tam, kad šio meilė ir atsidavimas pasibaigs kartu su moters pinigais. Apie jokius tikrus jausmus čia kalbėti neverta. Padorus vyras, kuris geba iš tiesų mylėti ir gerbti moterį, niekada neleis, kad moteris susimokėtų restorane, jau nekalbant apie tai, kad galėtų gyventi jos sąskaita.

Alfonsai turi ypatingą gebėjimą, prekybos centre, netikėtai pradingti nuo kasos, ir taip elgiasi tol, kol savaime suprantamu dalyku tampa viena – jis krauna prekes į maišelius, o moteris moka už pirkinius. Jei žiūrint serialą – atsiranda didžiulė bėda, kurią galima užglaistyti tik Jūsų pinigais, geriau savo santaupas leisti sau. Investicijos į alfonsus, kad ir ko jie bebūtų verti – neatsiperka.

Jei vyras pasako tau per dieną bent dešimt kartų įvairiausiais būdais, jokiu būdu nepripraskite prie šios būsenos, kuri hipnotizuoja lyg narkozė neva gyvenime nieko, išskyrus jį, neegzistuoja!

Neapsigaukite, atminkite – šiandieniai alfonsai dairosi ne vien turtingų moterų. Tai paaiškinti labai paprasta. Juo turtingesnė moteris, juo reikalavimai aukštesni. Jos nenustebinsi ledų porcija ar naktiniu kino seansu. O vidutiniokę lengviau apsukti aplink pirštą. Mažais beveik nieko nekainuojančiais niekučiais, bet užtat didele išmone, begaliniu dėmesingumu, subtiliu romantiškumu...

Kažkas jį reketuoja, kažkas jam skolingas, kažkam jis turi atiduoti skolą už savo pirmosios santuokos sūnų, kuris pakliuvo į... variantų – kaip muilo operos serijų. Viskas priklauso nuo fantazijos ir aktorinio talento. O jūs juk tokia atsidavusi, tokia visada pasiryžusi jam padėti..

Tarp romantiškų jo polėkių ir kaip mana iš dangaus byrančių komplimentų pradeda tiksėti mintis: kažkas ne taip... Iš pradžių genate šią mintį, pati išsigandusi savo pragmatiškumo: juk meilė pinigais nematuojama... O galiausiai pradedate suvokti, kad niekas taip nepakerta savivertės kaip suvokimas, kad kažkas gali jumis tik naudotis. Nuo senų laikų buvo manoma, jog vyras yra atsakingas už grobį, vyras turi aprūpinti moterį. Norėdamos nepakliūti ant alfonso kabliuko, įdėmiai stebėkite vyrus ir juos vertinkite, ypač per pirmuosius pasimatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)