Šiandien debesuotumas po truputį mažės, lietaus jau nenumatoma. Vėjas dar bus smarkokas, pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, kai kur gūsiai gali siekti 15 m/s. Temperatūra šiandien daugelyje vietovių jau pakils iki 17–19 laipsnių, tik labiau debesuotuose rytiniuose rajonuose dar pasiliks menkesnė - 14–16 laipsnių šiluma.

Šeštadienį Lietuvos orus lems anticiklono šiaurės rytinis pakraštys.

Naktį lietaus nenumatoma. Vakariniuose rajonuose kai kur tikėtinas rūkas. Vėjas vakarų, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį nukris iki 4–9 laipsnių šilumos, vėsiausia bus rytiniuose šalies rajonuose. Pajūryje laikysis 11–13 laipsnių šiluma.

Šeštadienio popietę mūsų kraštą kliudys iš šiaurės besileidžiantis šaltasis atmosferos frontas. Vėl padaugės debesų, o kai kur gali ir truputį palynoti. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, tačiau sustiprės tik nežymiai. Oras daugelyje vietovių spės sušilti iki 18–20 laipsnių, pietvakarių Lietuvoje gali būti dar laipsniu kitu šilčiau.

Sekmadienį Lietuva pateks į centrinę anticiklono dalį. Dangus giedrysis, oras sausės. Lietaus, aišku, nebus, tik naktį ir ryto valandomis lomose, palei vandens telkinius vietomis nusidrieks rūkas. Vėjas tiek naktį, tiek dieną bus nepastovios krypties, visai nestiprus. Temperatūra naktį vėl pažemės iki 4–9 laipsnių. Šalnų, tikėkimės, gal pavyks išvengti. Dieną šiluma taip pat bus menkesnė – tik 15–19 laipsnių.

Pirmadienį sausojo anticiklono vakariniu pakraščiu į mūsų regioną atplūs daugiau šilumos. Naktis šalyje prognozuojama rami, kai kur ūkanota ir jau truputį švelnesnė. Dieną su saulės pagalba temperatūra pakils iki 17–22 laipsnių, dvelks lengvas pietų, pietvakarių vėjas.

Prognozuojama, kad nuo antradienio mūsų regione įsivyraus pietvakariniai oro masių pernašos srautai, kurie iš centrinės ir pietvakarių Europos atplukdys dar šiltesnį orą.

Antradienį lietaus nenumatoma. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, pietų vėjas. Naktį temperatūra svyruos tarp 7–12, pajūryje bus apie 14 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra šoktelės iki 19–24 laipsnių

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)