Šioje beveik 7 kilometrus (6880 m) virš jūros lygio iškilusioje viršūnėje kartu su trispalve buvo iškelta ir Vilniaus miesto vėliava, kurią prieš išvykstant keliautojams perdavė miesto meras Artūras Zuokas, pranešė savaitraštis "Atgimimas".

Ekspedicijos, skirtos geologo, minerologo, etnologo Ignoto Domeikos atminimui, dalyviai taip pat aplankė I. Domeikos gyvenimo ir veiklos vietas - Santjago universitetą, I.Domeikos namą, įkopė į aukščiausią mokslininko vardu pavadinto kalnagūbrio - Cordillera de Domeyko - viršūnę.

Suskaičiuota, kad I.Domeikos vardu yra pavadinti apie 75 objektai, tarp kurių - asteroidas Domeyko Nr.2784, mineralas domeikitas, taip pat kaktusas, kalnagūbris, uostas, sidabro kasykla, lapė.

Ekspedicijos "Ignotui Domeikai - 200" dalyviai taip pat surinko daug istorinės medžiagos, turtingą mineralų kolekciją, susitiko su I.Domeikos giminėmis.

Beveik dvi savaites ekspedicijos dalyviai keliavo po beveik negyvenamas Čilės vietas, kentėjo didelį karštį, iš Atačama smėlio dykumos gniaužtų vadavo užklimpusį ekspedicijos automobilį, Donja Innes vietovėje pateko į žemės drebėjimo, o kalnuose - į galingos sniego pūgos epicentrą.

Ekspedicijoje dalyvavo alpinistas Vladas Vitkauskas, Vilniaus universiteto fizikos mokslų daktaras Gediminas Motuza, Vilniaus Gedimino technikos universiteto architektūros grafikos katedros vedėjas, Architektūros instituto direktorius Jonas Anuškevičius, žurnalistas, Lietuvos televizijos režisierius-operatorius Vytas Jankevičius.

Ekspedicijos dalyviai į Lietuvą turėtų grįžti kovo 18 dieną. I.Domeikos gimimo metinės yra įtrauktos į UNESCO minimų datų kalendorių.

I.Domeika gimė dabartinės Baltarusijos teritorijoje netoli Naugarduko 1802 metų liepos 31 dieną. Vilniaus universitete jis studijavo minerologiją ir chemiją, domėjosi civiline ir karine inžinerija, apgynė magistro mokslinį laipsnį matematikos srityje.

Kartu su poetu Adomu Mickevičiumi ir kitais 1819-1823 metais dalyvavo slaptoje pažangioje Filomatų draugijoje veikloje, kurios idealai buvo mokslas, dora, bičiulystė. Už tai I.Domeika caro valdžios buvo persekiojamas ir metus kalinamas Bazilijonų vienuolyne.

1838 metais su prancūzų profesorių rekomendacija jis atvyko į Čilę, kur vykdė geologinius teritorijos tyrimus, atrado daug svarbių naudingųjų iškasenų (vario, aukso, akmens anglies).

Pasaulyje I.Domeika išgarsėjo knyga "Araukanija ir jos gyventojai", be to paskelbė apie 500 mokslinių straipsnių ir darbų, monografijų. 16 metų dirbo Santjago universiteto rektoriumi, reorganizavo Čilės švietimo sistemą.

Pagyvenęs Europoje, grįžo į Čilę, kur mirė 1888 metais.