4 porcijoms reikės:

450 g moliūgo, supjaustyto mažais kubeliais,
250 g virtos arba keptos vištienos, supjaustytos mažais gabalėliais,
350 g ryžių,
1 l vištienos sultinio,
3 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus,
50 g sviesto,
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas,
100 ml sauso balto vyno,
4 valg.šaukštai tarkuoto parmezano sūrio,
žiupsnelio čiobrelių,
1 lauro lapas,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Užvirkite sultinį, palikite ant mažos ugnies. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite sviestą ir apkepinkite svogūną. Suberkite čiobrelius ir įdėkite lauro lapą. Sudėkite ryžius ir lengvai juos apkepinkite. Po to sudėkite moliūgo kubelius ir įpilkite truputį karšto sultinio. Virkite 20 min. uždengtame puode, vis įpildami sultinio.

Sudėkite vištieną, supilkite vyną, išmaišykite. Supilkite likusį sultinį ir pastoviai maišykite, kad ryžiai nesuliptų. Po 15 min. ryžius nukelkite nuo ugnies, sudėkite sūrį ir įberkite druskos bei pipirų pagal skonį, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 5-6 min. Patiekite iš karto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją