Svarbiausias patobulinimas – naujasis sulankstomas išorinis ekranas, kuris dabar yra 6,2 colių ir veikia kur kas panašiau į tradicinį išmanųjį telefoną. Viduje „Samsung“ susiaurino rėmelius aplink 7,6 colių pagrindinį ekraną ir padengė jį ypač plonu stiklu – ta pačia medžiaga, kokia naudojama ir mažesniame „Galaxy Z Flip“ telefone, kuris pasirodė atsparesnis įbrėžimams.„Fold 2“ su operacine sistema „Android“ taip pat veikia penktosios kartos bevieliame tinkle ir, „Samsung“ teigimu, turi iki šiol geriausius „Galaxy“ garsiakalbius.

„Galaxy Z Fold 2“ išsaugo savo poziciją prabangių telefonų rinkoje, kurią įtvirtino 1980 dolerius kainuojantis originalas. „Samsung“ tikisi, kad jo sulankstomi telefonai nuties ilgalaikį dizaino kelią ir galiausiai padidins pelningumą tuo metu, kai jo masinės rinkos čempionų „S“ ir „Note“ serijos išgyvena paklausos sąstingį. Antrąjį ketvirtį kinų konkurentas „Huawei Technologies Co.“ pirmą kartą iš „Samsung“ perėmė didžiausio pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojo vardą.

Praėjusiais metais patyręs sunkų startą su originaliuoju „Galaxy Fold“, kurio išleidimas vėlavo dėl dizaino klaidos, „Samsung“ su naujuoju įrenginiu pademonstruos, kad pamoką išmoko puikiai. Plastikinio vidinio ekrano nebėra, o lankstas buvo perprojektuotas, ypatingą dėmesį skiriant dulkių ir nešvarumų sulaikymui. Pasak kompanijos, „Fold 2“ be problemų galima atidaryti ir uždaryti 200 000 kartų – daugiau nei 100 kartų per dieną ištisus penkerius metus.

„Galaxy Z Fold 2“ pardavimai prasidės rugsėjo 18 d., bus galima rinktis iš dviejų spalvų – „Mystic Bronze“ arba „Mystic Black“. Internetu užsisakantys vartotojai taip pat galės pasirinkti lanksto spalvą – metalinės aukso, sidabro, raudonos arba mėlynos spalvos. 5G įrenginyje bus 256 GB atminties ir 12 GB RAM. Nuo rugsėjo 25 d. „Samsung“ taip pat pradės pardavinėti riboto „Thom Browne“ leidimo „Fold 2“.