Išties įdomu, kaip toks gyvenimas – vienai moteriai su dviem vyrais atrodo.

Jungtinėse Valstijose, anot šaltinių, penki šimtai tūkstančių žmonių yra pasirinkę būtent tokį gyvenimo būdą. Įsivaizduojate? Visas Vilnius meta velniop religines monogamijos normas ir pančius! Impotentai ir davatkos sužvėrėtų, šauktųsi Sodoma ir Gomora. Žinoma, yra ne tas pats – dviem vyrams gyventi su viena moterimi ir dviems moterims dalintis vienu vyru. Ypač, kai abu vyrai heteroseksualai, o ne biseksualai. Ir, tiesą sakant, kodėl man (kaip ir bet kuriai normaliai surėdytai moteriai ir bet kuriam normaliam vyrui) būtinai kyla mintys apie bendrą seksą, orgijas ir kitas lytinio eksperimento formas? Juk aišku kaip dieną, kad po kiek laiko gimus vaikams, įsivyrautų pilka kasdienybė ir bent gerus pirmus tris mėnesius po gimdymo apie seksą būtų bloga net pagalvoti. Ir visai nesvarbu su vienu ar su dviem vyrais. Žinoma, kol vaikų nėra, galima sau leisti išsilieti iki sielos gelmių laužant visus tabu, draudimus, baimes. Tai vienas vyras tave ima, tai kitas arba abu vienu metu. Ne gyvenimas, o tikras rojus!

Puikiai suprantu, kad tiems, nepatyrusiems, tokia „laimė“ kelia prieštaringas mintis. Bet daugumai vyrų gyvenimas trise turbūt kelia žalią pavydą, nes dažnas iš jų – ne paslaptis – slapčia apie tai pasvajoja. Klausimas tik – kiek tokia laimė gali tęstis? Iki tol, kol laimė nevirs didele nelaime? Imkime pavyzdį: jeigu abu vyrai yra super seksualūs ir nori tavęs mažiausiai du kartus per savaitę, tuomet paskaičiuokime, be jokių emocijų. Jeigu vienas vyras nori tave turėti bent po valandą (tiek reiktų geram seksui) ir du kartus per savaitę, išeina, kad du vyrai keturis kartus per savaitę mėgaujasi lovos malonumais su tavimi net keturias valandas. Keturios valandos beprotiško sekso! Suvokiate? Savaitėje septynios dienos, iš kurių keturias dienas vyksta pats tikriausias „aukštasis pilotažas“. Vyrai vaikšto patenkinti, o moteris?

Vienai moteriai – du vyrai

Nukankinta varpų, spermų, orgazmų tikriausiai ji jau daugiau nieko nebenori, o dar juk reikia atlikti priedermes namuose – laikyti ne tik tris namo kertes, bet dar ir pasirūpinti dviem vyrais. Krūvis moteriai aiškiai per didelis, nes dar ir veiklai visuomenėje ar karjerai laiko reikia palikti. Na, gerai, sumažiname sekso kiekį iki dviejų kartų per savaitę, bet tai reiškia ne ką kita, kaip įtemptą, nuodingą atmosferą namuose. Kai aplink seilę varvindami vaikšto seksualinio troškulio kamuojami vyrai. Spaudimas moteriai turėtų būti sunkiai pakeliamas. Konfliktai užprogramuoti, belieka laukti sprogimo – visi širsta ant visų, o labiausiai turbūt urzgia ir šiepia dantis konkuruojantys patinai – vadinkime daiktus tikraisiais vardais. Nė už ką nepatikėsiu, kad vyrai meiliai murkia tarpusavy it du pūkuoti katinėliai...

Situacija, kai dvi moterys gyvena su vienu vyru galbūt kažkiek palankesnė, bet apie tai vėliau. Nusprendžiau pasikalbėti su viena trijule, gyvenančia kartu jau kelis metus. Kadangi šio darinio iš dviejų vyrų ir vienos moters nei pora, nei šeima nepavadinsi, pasitelksiu muzikinį terminą – tercija (Trečias diatoninės gamos laipsnis). Taigi, susitinku su viena tercija. Taip, ir Lietuvoje tokių yra, tik jos gerai užsimaskavusios. Gyvena nuosavame name, kiek nuošaliau nuo kaimynų akių. Bandau įsivaizduoti, jeigu jie gyventų daugiabutyje… Ne, net baisu pagalvoti. Kaimynai juos gyvus sudraskytų iš pasipiktinimo, baimės, o gal pavydo. Juk žmonės nemėgsta baltų varnų. Taigi, Gražina (visų vardai pakeisti) gyvena su dviem vyrais. Vienas jų, pavadinkim Jonu, rankose sūpuoja trijų mėnesių mergytę. Kitas, Tadas, patiesia stalą verandoje, pakviečia kavos puodeliui su pyragu. Turiu prisipažinti, mūsų pokalbio metu pamiršau ir kavą, ir pyragą. Jau iš pat pradžių apėmė tokia keista būsena, kad nežinojau net nuo ko pradėti, ko paklausti. Nors paprastai niekada neieškau žodžio kišenėje, be to visada profesionaliai pasiruošiu pokalbiui su žmonėmis.

Vienai moteriai – du vyrai
Buvau tokia pasimetusi, kad net susimąsčiau: gal pati turiu netolerancijos kitokiems problemą, gal išsigandau, kad mano klausimai išduos mano pasąmonines vidines nuostatas. O mano pašnekovai matys mano sutrikimą – skruostus mušantį raudonį ir išgirs dažniau nei reikia stuksenančią širdį. Bet tercija anaiptol nesijautė nejaukiai – matyt visi jos nariai buvo įpratę prie neigiamų reakcijų į jų gyvenimą trise. Gražina net nuramino mane pasakiusi, kad aš ne išskirtinė, kad daug kas suglumsta prieš akis pamatę trijulę besidalijančia gyvenimu – buitimi, vaikais ir, žinoma, lova.
Toks gyvenimo pakuždėtas prievartinis problemos sprendimas. Kyla klausimas: kiek jis yra moralus? Kad ši trijulė savo santykių įteisinti vedybomis negalės – savaime aišku. O kaip dėl turtinių santykių? Kas ką išlaiko, finansuoja? Nekilnojamo turto pirkimo atveju, kas savininkas? Skyrybų atveju – kas kam priklausys ir kiek?
V. Guobė

Na, su lova nėra visiškai taip, kaip įsivaizdavau. Į man rūpimą klausimą apie vieną lovą trims Gražina nusijuokusi atsakė: „Mes turime atskirus miegamuosius ir atskiras lovas. Taip jau atsitiko, kad abu mano vyrai (šioje vietoje ji pabrėžė MANO vyrai – V. G.) yra normalūs žmonės, o ne nuo gašlumo iš proto einantys eržilai. Abu už mane vyresni penkiolika ir dešimt metų. Man patinka vyresni vyrai. Tai brandūs žmonės turintys išsilavinimą ir profesijas kaip aš. Kiekvienas turi savo gyvenimo ritmą, todėl vienas kitam neįkyrime. Žinoma, svarbu, kad visi trys mes suprantame, kad gyvename ne vardan sekso, o vardan meilės, todėl elgiamės saikingai. Ypač dabar, gimus dukrelei“. Savaime suprantama paklausiau, kas gi dukrelės tėvas. Tadas, jaunesnis, atsakė, kad dukrelė yra jo ir niekieno kito. Buvau smalsi iki galo, todėl kreipiausi į Joną, ar ir jis laiko vaikelį savo dukra. Atsakymas buvo toks: „Ne, ji ne mano dukra. Aš negaliu turėti vaikų, deja, todėl esu ir iki mano gyvenimo pabaigos būsiu jos dėde. Viena iš priežasčių nulėmusių štai tokią mūsų konstaliaciją kaip tik ir yra mano negebėjimas turėti vaikų. Aš myliu Gražiną, ji myli mane, nenoriu jos netekti.“.

Toks gyvenimo pakuždėtas prievartinis problemos sprendimas. Kyla klausimas: kiek jis yra moralus? Kad ši trijulė savo santykių įteisinti vedybomis negalės – savaime aišku. O kaip dėl turtinių santykių? Kas ką išlaiko, finansuoja? Nekilnojamo turto pirkimo atveju, kas savininkas? Skyrybų atveju – kas kam priklausys ir kiek? Pavyzdžiui, Jonas turi sėkmingai veikiančią nuosavą firmą, jo pajamos didžiausios. Gražina nori tęsti savo, gydytojos, karjerą. Tadas gi, metęs gerai apmokamą darbą, nusprendė likti namuose su dukrele. Išeina, kad jis prisiėmė atsakomybę už vaiko ir namų priežiūrą. Tad kas mokės jo sveikatos draudimą, kaip su darbo stažu, be kurios senatvės pensija neįmanoma? Atsakymas: „Viską sutvarkėme bendru sutarimu“. Žiūriu į šiuos likimo suvienytus žmones ir suprantu, kad man sunku patikėti tokiu rezultatu – bent iš šono jų gyvenimas atrodo gražiai.

Vienai moteriai – du vyrai

Matydama darnų tercijos bendradarbiavimą tarpusavyje ir juolab sužinojusi apie abiejų vyrų nuoširdžius jausmus Gražinai, tarsi nepatogu buvo gilintis į sekso reikalus. Bet turėjau užduoti šį klausimą: kaip jūs sprendžiate geismo iššūkius ir ne tik: ar tarp jūsų, vyrų, nėra konkurencijos ir pavydo? Man sunku patikėti, kad įmanoma taip suvaldyti patinų konkurencijos instinktus. Juk abu esate heteroseksualūs. Būtumėte biseksualai, problema nekiltų. Kai moteris nenori mylėtis, abu vyrai gali patenkinti vienas kitą, bet jūsų atveju taip nėra.

Gražina, kiek patylėjusi, paaiškino: „Abu mano vyriškiai savo skirtingais temperamentais, charakteriais, patirtimi patenkina manyje skirtingus poreikius. Jonas, pavyzdžiui, daug vyresnis, ramesnis, gebantis išklausyti, kažkaip tėviškai nuraminti. Seksas su juo lėtas, ištęstas, nepaprastai saugus. Jis mėgaujasi manimi, neskuba, leidžia man atsipalaiduoti ir ramiai džiaugtis artumu. Pasiekiu kelis orgazmus vieną po kito ir tai tikrai įmanoma tik su Jonu. Su Tadu viskas kitaip: tai gaivališkas vienas kito puolimas, draskymas, kandžiojimas. Be jokio susivaldymo keičiame viena po kitos Kama sutra pozas. Šėlstame ir galynėjamės, naudojamės aibe sekso žaisliukų. Mūsų santykiuose su Tadu visada daug eksperimentų ir žaismo, o galiausiai apsikabinę „išsijungiame“ nuostabiam poilsiui, po kurio jaučiamės lyg naujai gimę“.

Toliau vaikščiojau minų lauku, paklausiau, ar jie mylisi trise. Gražina atsakė, kad kelis kartus bandė, bet Jonas negalėjo atsipalaiduoti. Anot Gražinos, jam nemalonu matyti, kai ją ima kitas vyras, jis neperžengia nuosavybės jausmo. Todėl jie nepraktikuoja trikampio. Ji taip pat pridūrė, kad pradžioje, gal kokius metus, ypač Jonui reikėjo priprasti prie naujų tokio – trigubo gyvenimo sąlygų ir atsikratyti konkurencijos jausmo. Nors susirasti kitą vyrą buvo jo paties idėja, iš meilės Gražinai jis nenorėjo paversti jos nežinomo vyro – donoro vaiko gimdytoja. Kai ji sutiko Tadą ir viską jam papasakojo, Tadas pasiteiravo, ar tikrai Gražina nenori palikti Jono. Jai atsakius neigiamai, naujasis draugas pasiūlė dalintis gyvenimu trise. Tai buvo revoliucinė mintis, bet Jonas ilgai nesvarstęs sutiko. Dėl to Gražina Joną dar labiau vertina, nuoširdžiai gerbia jį kaip žmogų.

Vienai moteriai – du vyrai

Atsisveikinau pilna minčių, emocijų. Galva sukosi. Ne visko paklausiau, nes bijojau įkyrėti. Nors Gražina buvo stebėtinai atvira, netgi kalbėdama apie subtiliausius, intymiausius dalykus. Bandžiau įsivaizduoti save jos padėtyje, bet tuojau supratau, kad su mano vyru toks triukas nepavyktų. Na, nebent jam pasiūlytum gyventi su dviem moterimis. Bet tokia mintis mane atgrasė. Nė už ką nesutikčiau. Kur garantija, kad po pirmos nakties mano vyras staiga neįsimylės tos kitos moters? Kas tada? O jeigu ji patiks jam kaip žmogus, o dar ir lovoje bus gašlesnė? Ar aš netapsiu antra žmona pas kurią jis ateis tiktai pirmai susirgus menstruacijomis? Juolab, kad ta antra moteris tikriausiai dar būtų jaunesnė, negimdžiusi, todėl žaibiškai užimtų mano vietą.

Apskritai, kas čia per nesąmonės? Kokia šiuolaikiška bei atvira naujovėms bebūčiau, nemanau, kad galima žaisti savo nuosavu gyvenimu. O juo labiau eksperimentuoti auginant vaikus. Tokio trigubo gyvenimo (kad ir kaip gražiai jį pavadinau – „tercija“) jokiais būdais nenoriu, tegul mane kas netingi vadina atsilikusia, senamadiška, davatka ar kitaip.

Po šios išvados pačiai sau nublanko ir „sekso trikampio“ tariamas žavesys. Vien pagalvojus, kad mano vyras priklauso man ir tik man, ir niekam kitam, nuspaudžiau gazą namo. Grįžau gana vėlai, jau temo, vaikai miegojo. Įpuolusi į kambarį, nutempiau savo vyrą į miegamąjį. Pasakiau: imk mane arba tave visą sudraskysiu į gabalus. Tu esi mano, ar supratai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)