Internete apstu rasti ir lietuviškų, ir angliškų „P40 Pro“ apžvalgų, tačiau paprastesnis ir pigesnis „P40“ didelio išmaniųjų apžvalgininkų dėmesio nesulaukė. Ir tai ne tik „Huawei“ telefonų tendencija – juk daug įdomiau išbandyti brangesnę ir „kietesnę“ „Pro“ versiją. Tačiau „paprastesnių“ telefonų nereikėtų nuvertinti: štai 2020 metų pirmo ketvirčio duomenimis, pats populiariausias telefonas buvo „iPhone 11“ – jų pasaulyje buvo parduota apie 18 milijonų. „iPhone 11 Pro Max“ yra šeštas pagal populiarumą, o „iPhone 11 Pro“ – dešimtas.

Iškart aptarkime dramblį kambaryje – „P40“, kaip ir „P40 Pro“, neturi „Google Play Store“. Šis faktas iškart krenta į akis – kaip gyventi be savo pamėgtų programėlių, tokių kaip „Facebook“, „Youtube“, Gmail“ ir t.t.? Tai išties didelis trūkumas, kuris gali atbaidyti ne vieną potencialų klientą. Tačiau „Huawei“ nesnaudžia ir ieško būdų, kaip patenkinti klientų įpročius ir poreikius. Šiai dienai yra 4 šios problemos sprendimo būdai:

  1. Galite bandyti ieškoti alternatyvų savo mėgstamoms programėlėms „Huawei AppGallery“ (tai kinų gigantės „Google Play Store“ atitikmuo, ji turi jau virš 50 tūkstančių programėlių, ten galite rasti ir „Delfi“ programėlę);
  2. Pamėgtomis programėlėmis galite naudotis telefone per naršyklę (tačiau tai ne visad patogu);
  3. Galite programėles iš naujo telefono persikelti į naują „Huawei“ telefoną (tačiau kol kas nėra galimybės, kad perkeltos programėlės bus atnaujinamos, teks gyventi su ta versija, kurią paskutinę parsisiuntėte);
  4. Iš „AppGallery“ galite parsisiųsti nemokamą programėlę „More Apps“, kuri leis pamatyti, kokiu būdu, kurią programėlę galite naudoti. Pavyzdžiui, vienas jums siūlys naudoti per naršyklę, antras parsisiųsti tiesiogiai iš gamintojo puslapio (pavyzdžiui „Facebook“), o trečių – gali visai nebūti.


Variantų, kaip toliau naudoti bent dalį savo mėgstamų programėlių yra, tačiau teks dėl to paplušėti. Ar tai norite daryti ir ar verta tai daryti – jūsų pačių asmeninis sprendimas.

Kamera

„Huawei“ telefonai papirko lietuvius savo itin gera nuotraukų kokybe. Šiuo atveju „P40“ neatsilieka nuo pirmtakų. Gamintojas ir toliau bendradarbiauja su „Leica“, tad fotografavimo galimybės – itin aukštos.

„Huawei P40“ priekinėje pusėje puikuojasi 32 MP asmenukių kamera. Nugaroje „P40“ turi 3 kameras: 50 MP pagrindinę plataus kampo, 16 MP itin plataus kampo bei 8 MP telefobjektyvo lęšius.

Gamintojas nurodo, kad „P40“ turi integruotą kelių spektrų spalvų temperatūros jutiklį, o dirbtinio intelekto AWB algoritmas leidžia padidinti spalvų atspindėjimo tikslumą 45 proc.

Tačiau, reikia nepamiršti, kad „P40“ yra pigesnė „P40 Pro“ versija ir tai galima pastebėti būtent per nuotraukas: užkliuvo tai, kad itin plataus kampo nuotraukos, darytos „P40“, yra ne tokios ryškios, kaip fotografuojant su „P40 Pro“. Nepaisant šio fakto, „P40“ išlaiko gerą nuotraukų kokybę.

Bendra charakteristika

Telefonas veikia „Android“ operacinės sistemos pagrindu. Telefonas taip pat turi galingą „Kirin 990 5G“ procesorių. Telefonas taip pat turi 8 GB operatyviosios darbinės atminties. Įdiegta EMUI 10.1 sąsaja, kuri pristato daugybę naujų funkcijų: nuo failų dalijimosi ir įrenginio ekrano bendrinimo, iki virtualaus asistento „Celia“, galinčio identifikuoti objektus, balsu valdyti garso ir vaizdo įrašus bei siųsti tekstinius pranešimus.

Šis modelis džiugina savo baterija (3800 mAh talpa). Palyginus su kitais rinkos žaidėjais – baterijos darbo laikas vienas iš ilgiausių.

Šiek tiek nuvilia ekranas: jo atkuriamoji raiška yra 60 Hz, tačiau rinkoje ne „Pro“ serijos telefonai jau gali pasigirti kur kas geresniais parametrais. Štai „OnePlus 8“ turi „OnePlus 8“ turi įspūdingą 6,55 colių „Full HD+“ raiškos ekraną su 90 Hz atnaujinimo dažniu.

„P40“ yra mažesnis nei „P40 Pro“ ir čia matau didelį pliusą, su kuriuo galbūt ne visi sutiks: mažesnis ekranas reiškia mažesnio dydžio telefoną, o tai – daug patogiau.

Verdiktas

„P40“ išlaiko kokybiškos fotografijos tradicijas, tad mėgstantiems fotografuoti tai – geras laimikis. Mažesnio dydžio telefonas turėtų pradžiuginti ir dailiosios lyties atstoves, kurios nenori itin didelio telefono.

Tačiau faktas, kad tam, jog galėtumėte naudotis mėgstamomis programėlėmis, teks įdėti papildomo darbo – nevilioja. Startinė „P40“ kaina – 799 eur. Tačiau sumokėję iki 100 eur. daugiau, jau galite įsigyti „iPhone 11“ ar „One Plus 8 Pro“, o tai jau tampa tikru iššūkiu „Huawei“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)