Naujoji kodeko versija suderinta su visomis ankstesnėmis jo realizacijomis. Gerokai pagerintas programos produktyvumas dirbant kompiuteriu su “Athlon” bei “Athlon XP” procesoriais – tvirtinama, kad dabar programa veikia 20 proc.greičiau.

Taip pat pagerinta ir bendra kodavimo/dekodavimo operacijų sparta. Naudojant greitesnius kompiuterius ir naująją “DivX” versiją pilnaekranį vaidą galima koduoti “dvigubu” realaus laiko greičiu. Tvirtinama, kad kompiuteriai su dviem procesoriai vaizdą gali koduoti gali netgi tris kartus greičiau.

Penktojoje versijoje patobulintas dvigubas kodavimas su kintamu kanalo pločiu (“Two-Pass VBR Encoding”). Antrasis kodavimo etapas skirtas judesio vektoriams, kurių duomenys apskaičiuoti jau pirmajame etape. Dėl to kodavimas paspartėja apie 30 proc.

Eilinį kartą pagerintas vaizdo suglaudinimas neprarandant kokybės. Lyginant su “DivX 4.12”, “DivX 5.0” suspausti filmai užims 20 proc. mažiau vietos.

Realizuotas pilnas suderinamumas su MPEG-4 standartu.

MPEG-4 pagrindu sukurtas naujas bylų formatas (DivX). Pamirštamas senas bylų formatas AVI. Naujojo formato bylose pagerinta vaizdo ir garso sinchronizacija, pašalinamas maksimalaus 2 GB bylos dydžio apribojimas. Be to, naujojo formato bylose informacija gali būti saugoma keliais vaizdo/garso srautais, su subtitrais ir kitais duomenimis. Sukurta ir speciali programa, konvertuojanti senas AVI bylas į naują formatą.

Taip pat “DivX 5.0” suglaudinti vaizdai galės bus suderinami su daugeliu vaizdo redagavimo ir kodavimo programų (“Adobe Premiere”, “Virtual Dub”, “FlaskMPEG”, “Gordian Knot”).

Atsirado patogi galimybė išsaugoti kodeko nustatymus specialioje byloje, todėl galiam drąsiai eksperimentuoti su nustatymų keitimais.

Atsirado komandinės eilutės vartotojo sąsaja.

Panaudotas naujo kanalo pločio (bitrate) reguliavimo algoritmas.

Įdiegta dirbtinio intelekto priemonė HVS (“Human Visual System”), valdanti kodavimo procesą. HVS sukurta remiantis žmogaus vaizdo matymo ypatybėmis.

Kartu su kodeku pateikiamas ir pilnai atnaujintas “DivX” grotuvas. Jis pakeis senąjį “The Playa”. Naujasis grotuvas pats ieško atnaujintų versijų gamintojo tinklapyje.