Naujuoju NBA oro karaliumi tapęs D. Jonesas įspūdingo grožio finale po dviejų pratęsimų šventė pergalę prieš Orlando „Magic“ puolėją Aaroną Gordoną.

Pusfinalyje A. Gordonas atliko du tobulus dėjimus, įvertintus po 50 balų, o D. Jonesas šiame etape surinko 96 iš 100 galimų balų.

Finale abu krepšininkai atliko po du tobulus dėjimus.

Labiausiai visus sužavėjo antrasis finalo turas: D. Jonesas įdėjo kaire ranka sugavus nuo lentos atmuštą kamuolį, prakišus jį tarp kojų ir peršokus per žmogų, o A. Gordonas atsakė apsisukdamas ore 360 laipsnių ir įkraudamas į lentos šoną pamuštą kamuolį.

Nugalėtoją nulėmė kontroversiškas antrasis pratęsimas, kurį pradėjęs D. Jonesas įsibėgėjo iš toli, peržengė baudų metimo liniją ir įkrovė „malūno“ stiliumi. Pats „Heat“ atstovas akivaizdžiai buvo nepatenkintas dėjimo kokybe, o teisėjai jį įvertino 48 balais.

A. Gordonas tuomet į pagalbą pasikvietė 231 cm ūgio milžiną Tacko Fallą bei davė jam ties galva laikyti kamuolį. „Magic“ atstovas Bostono „Celtics“ centrą peršoko, tačiau šiek tiek kliudė jo galvą, o į tai atsižvelgę teisėjai dėjimą įvertino 47 balais.

A. Gordonas dėl tokios konkurso baigties neslėpė savo nusivylimo bei patikino, kad daugiau dėl oro karaliaus titulo nesivaržys. Po atkaklios kovos šį konkursą puolėjas pralaimėjo ir 2016 metais, kai viename įspūdingiausių visų laikų finalų nusileido Zachui LaVine'ui.

„Peršokti 231 cm ūgio žmogų ir įdėti nėra lengva. Gavau 47? Nagi, apie ką mes kalbame? Daugiau nebedalyvausiu. Turėjau būti dukart šio konkurso čempionas, bet viskas baigta. Dabar sieksiu laimėti tritaškių konkursą“, – sakė A. Gordonas.

Pirmajame konkurso etape eliminuoti buvo Milvokio „Bucks“ atstovas Patas Connaughtonas ir Los Andželo „Lakers“ centras Dwightas Howardas. Pirmasis per du dėjimus surinko 95, o antrasis – 90 balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)