Kaip tapti pastebėta ir įvertinta aplinkinių? Ir pagaliau, ar stulbinančią karjerą padariusi veikli moteris gali vadintis ŽVAIGŽDE, o gal ši privilegija priklauso tik ekrano ir scenos išrinktiesiems? VEIKLI atvirauja garsios, žavios ir veiklios, tačiau be galo skirtingos moterys – GRAŽINA BAIKŠTYTĖ, NOMEDA MARČĖNAITĖ ir ASTA UNGULATINĖ.

ŠLOVĖ ĮSIVERŽĖ TARSI VIESULAS
NOMEDA MARČĖNAITĖ
TV3 pokalbių šou NOMEDA vedėja

Kai jūs įžengiate į salę, kuriame vyksta renginys, negalite nepastebėti smalsių, o gal net įkyrių, čia susirinkusiųjų svečių, o taip pat žiniasklaidos atstovų žvilgsnių. Blyksi nutaikyti į jus fotoaparatai, šviečia kameros... Sakykite, prašau, ar paprasta tapti žvaigžde? Koks jūsų sėkmės receptas?

Nenorėčiau pasirodyti arogantiška, tačiau nelaikau savęs žvaigžde. Todėl ir nežinau, ar tokia tapti sunku, ar paprasta... Tiesiog pastaruoju metu mane dažnokai rodo per televizorių ir kam nors gali atrodyti, kad tapau garsi. Manau, klaidinga galvoti, jog pasirodymas ekrane jau savaime yra vertybė, didžiulis pasisekimas.Galybė išmintingų ir garbingų žmonių per visą gyvenimą jame taip ir nepasirodo...

Ne paslaptis, jog į jūsų gyvenimą šlovė įsiveržė tarsi viesulas, apversdama viską aukštyn kojomis...

Tiesa, prieš ketverius metus buvau eilinė, mažai kam žinoma dailininkė ir, galima sakyti, atsitiktinumo dėka tapau televizijos pokalbių šou NOMEDA vedėja. Vėliau man dar labiau pasisekė – televizijoje ėmiau globoti „Išsipildymo akciją“, tad atsirado puiki proga padėti gyvenimo nuskriaustiems vaikams. Tai, ką darau, kaip ir dauguma žmonių, stengiuosi atlikti kiek įmanoma geriau – ar tai būtų tapyba, ar darbas televizijoje.

Nuo ko priklauso sėkmė? Reikia užsitarnauti ją savo pastangomis ar tiesiog gimti po laiminga žvaigžde? O galbūt žinote kokių nors gudrybių, kaip prisivilioti Fortūną?

Žmonės sėkmę suvokia labai skirtingai. Man sėkmė – tai darnūs santykiai su artimaisiais, hamonija su supančiu pasauliu ir, be abejo, su savimi. Juk saulė šviečia ne kiekvieną dieną ir tada viskas priklauso tik nuo tavo požiūrio. Kaip tai išsiugdyti? Nežinau. Gal tai prigimtiniai dalykai, Fortūnos šypsnis ar tiesiog noras matyti ne vien tik blogus dalykus. Jaučiu, kad gyvenu tik vieną kartą ir antro šanso mylėti, daryti gerus darbus, auginti vaikus, piešti paveikslus tiesiog neturėsiu, todėl labai branginu tą vienintelę galimybę ir žinau, kad tam neturiu daug laiko.

Kaip manote, kodėl vieni, padarę svaiginamą karjerą, maudosi šlovės spinduliuose, o kiti tuo tarpu lieka šešėlyje?

Tai gal vieni nori maudytis tuose „spinduliuose“, o kiti ne? Kita vertus, karjera karjerai nelygu. Esu tikra, kad fizikas, savo srityje garsus ne tik Lietuvoje, domina tik vieną kitą žmogų. Taigi mes kalbame tik apie tuos, kurie kažko pasiekė šou pasaulyje. Šiuo atveju pasiūla atitinka paklausą. Ir negali pykti – tam tikra prasme jauna, seksuali, žavi dainininkė įdomesnė už mažakalbį, išmintingą mokslininką. Deja...

Esate žinoma moteris. Kuo jus įpareigoja ši padėtis?

Negaliu viešai krapštyti nosies. Tik tiek... Labiausiai jaučiuosi įsipareigojusi pati sau. Mano moraliniai, etiniai įsitikinimai atėjus į televiziją nepasikeitė. Bandau jų laikytis ne vien žodžiais.

Ko jums reikėjo atsisakyti tapus žinoma moterimi?

Nieko. Liko tik šiek tiek mažiau laiko menams ir, žinoma, privatumo.

Kokiomis trimis savybėmis turėtų pasižymėti žmogus, trokštantis „sužibėti“ visuomenėje?

Žmogus, siekiantis „sužibėti“, visų pirma yra garbėtroška. O mane žavi tvirtas moralės stuburas, puikus humoro jausmas ir tolerancija. Kartais šios savybės, deja, nesuderinamos.

Biblijoje yra pasakyta: tam, kuris turi, bus pridėta, o kas neturi – bus atimta. Ar galite tai pailiustruoti savo gyvenimo pavyzdžiu?

Šį pasakymą galima būtų interpretuoti tiek dvasinėje, tiek materialinėje plotmėje, nors man labiau patinka posakis – kas duoda, tam sugrįš keleriopai. Ir tai esu ne kartą pati patyrusi, nors duodu nedaug, bet sugrįžta šimteriopai! Kalbant apie materialinius dalykus, esu pastebėjus, kad „pinigai pinigus traukia“, o tam nabagėliui – kišenės visad kiauros...

Ar grožis padeda prisivilioti sėkmę, finansinį gerbūvį?

Galbūt taip. Tačiau šito reikėtų teirautis gražuolių. Dėl to esu rami – aš televizijoje ne dėl savo išvaizdos. Ir šiaip, mieliau norėčiau kalbėti apie vidinį grožį .

Be kokių žmonių pagalbos neapsėjote kopdama į šlovės viršukalnę?

Be artimųjų. Apie juos galėčiau kalbėti be galo, bet bijau per daug išsiplėsti. Vien vyro Mariaus buvimas šalia man leidžia jaustis stipriai, kūrybingai, mylimai. Be jo nebūtų taip paprasta ir stebuklinga gyventi.

Kokį įvaizdį turėtų susikurti veikli moteris, siekianti dėmesio ir pripažinimo?

Įvaizdžio kūrėjų pagalba, turbūt, reikalinga tiems, kurie nepatenkinti esamu. Mėgstu sakyti: „Esu kokia esu“. Kartais pagalvoju, kad „televizijos Nomeda“ kažkokia per saldi, per gera, tiesiog sterili. Bet tai – jau ne mano kaltė. Moku rėkti ant savo vaikų, bambėti Mariui, be reikalo ožiuotis (tokios savęs nemyliu), bet aš – ne Ozzy Osbournas, kad mūsų namuose būtų filmuojama kiaurą parą, taigi, tikroji tiesa apie Nomedą taip niekada ir neišaiškės J!

Kas kuria jūsų ekstravagantišką įvaizdį televizijoje?

Laidai mane rengia drabužių dizainerė Indra Dovydėnaitė (vyresnėlio sūnaus Dovo draugė). Ji turi stebuklingą nuovoką kaip koks drabužis atrodys ekrane ir stiliaus klausimais mūsų nuomonės sutampa. Šukuoseną kuria Olga Demidova, ja labai pasitikiu. Laisvalaikiu mėgstu tokį chuliganiškai mažvaikišką stilių, kuris nepatinka ne tik mano mamai. Tačiau tik taip atrodydama jaučiuosi gerai.

Ką gali sau leisti ir ko negali ekrano žvaigždė?

Tą patį kaip ir visi. Nei daugiau, nei mažiau.

Kokia pasaulinio garso žvaigždė jus žavi?

Tai išmintingi, veiklūs, kūrybingi žmonės. Tokių yra gausybė – rašytojai, kompozitoriai, dailininkai, režisieriai. Būtų sunku kuriuos nors išskirti. Ką tik su malonumu perskaičiau J.Irving`o romaną „Sidro namų taisyklės“, žaviuosi šio žmogaus gebėjimu rašyti. Nuo M. Nymano muzikos ketera šiaušiasi iš pasigėrėjimo, o režisieriaus P. Greenaway filmai, kuriems muziką rašo jau mano minėtasis M. Nymanas, kiekvieną kartą sukrečia. Mane žavi mokslininkai, apie kosmosą ar žmogaus smegenų galimybes kalbantys, lyg apie dienos meniu, tik jie netampa žvaigždėmis. Žaviuosi visais žmonėmis, sugebančiais vienaip ar kitaip džiaugtis gyvenimu.

Jei vieną dieną imtų ir nusisuktų nuo jūsų Fortūna... Kas tuomet?

Man dar lieka galimybė mylėti, stebuklingas pasaulis ir įdomus gyvenimas, nes net tada, kai manęs nebebus, jis išliks toks pats... Ir tai mane džiugina!

„ŽVAIGŽDĖS ĮVAIZDĮ SUSIKŪRIAU PATI“
GRAŽINA BAIKŠTYTĖ
Aktorė, žurnalo VEIKLI projektų vadovė

Kai jūs įžengiate į salę, kuriame vyksta renginys, negalite nepastebėti smalsių, o gal net įkyrių, čia susirinkusių svečių, o taip pat žiniasklaidos atstovų žvilgsnių. Įžūliai blyksi nutaikyti į jus fotoobjektyvai, šviečia kameros... Sakykite ar paprasta tapti žvaigžde? Koks jūsų sėkmės receptas?

Žvaigžde paprastai netampama. Šis statusas suteikiamas pagal nuopelnus už nuveiktus konkrečius reikšmingus darbus. Tad ir nėra jokių receptų.

Nuo ko priklauso sėkmė? Ar reikia gimti po laiminga žvaigžde ar galima sėkmę užsitarnauti savo pastangomis? O gal būt žinote kokių nors gudrybių, kaip prisivilioti Fortūną?

Mano nuomone sėkmė ateina pas tuos, kurie daug ir nuoširdžiai dirba ir kurie yra gimę po laiminga žvaigžde. Ir jokiomis gudrybėmis Fortūnos tikrai neapgausi ir jos neprisiviliosi…

Kaip manote, kodėl vieni, padarę svaiginančią karjerą, maudosi šlovės spinduliuose, o kiti tuo tarpu lieka šešėlyje?

Todėl, kad be visų nuopelnų žvaigždė turi būti dar ir ASMENYBĖ, spinduliuojanti charizmą, ir tai (nori žvaigždė to, ar ne) prie jos ir traukia žmones.

Kaip manote, kodėl jūs sulaukiate kur kas daugiau spaudos dėmesio nei kitos aktorės, kurios šiandien aktyviai filmuojasi kine ar vaidina teatre? Gal turite kokią nors paslaptį?

Tikrai neturiu nei kokių nors paslapčių, nei gudrybių ar triukų! Gal šiuo atveju suveikia atvirkštinis efektas: niekada specialiai nesiekiau išskirtinio spaudos dėmesio, tai galbūt dėl šios priežasties visada esu „medžiojama“? O gal tiesiog esu įdomi moteris, traukianti prie savęs žmones?... (Labai jau čia nekukliai pasakiau).

Esate žinoma moteris. Kuo jus įpareigoja ši padėtis?

Viskuo. Pradedant nuo gebėjimo sublizgėti ne tiek protu, kiek savo moteriška išmintimi ir baigiant išvaizda bei mokėjimu tinkamai elgtis bet kokioje aplinkoje ir bet kokioje situacijoje

Kokiomis 3 savybėmis turėtų pasižymėti žmogus, trokštantis „sužibėti“ visuomenėje?

Sakyčiau stipriausios mano būdo savybės: sąžiningumas, nuoširdumas, punktualumas. Niekada gyvenime netroškau „sužibėti“ visuomenėje. Atvirkščiai, visada geriau jaučiuosi tarsi iš „kampo“ stebėdama kitus žmones. Aš – stebėtoja, o ne aktyvi veikėja.

Biblijoje yra pasakyta: „Tam, kuris turi, bus pridėta, o kas neturi – bus atimta“. Ar galite tai pailiustruoti savo gyvenimo pavyzdžiu?

Aš dar daug ko neturiu (visomis prasmėmis), bet labai norėčiau tikėti, kad ir tai, ko neturiu, iš manęs nebus atimta…

Ar grožis padeda prisivilioti sėkmę, finansinį gerbūvį?

Grožis kartais padeda atverti kai kurias duris, bet savo finansinį gerbūvį vien tik grožiu dar nebandžiau pataisyti.

Na, o gal tuomet grožis kada nors buvo jums pakenkęs?

Sakoma, kad graži moteris – tai nelaiminga moteris... Jaunystėje tuo nenorėjau tikėti, bet su metais yra tekę tai patirti. Turiu omenyje pavydo jausmą, neva, „kam tu iš viso esi ir dar tokia!“ Manęs gerai nepažįstantiems atrodo, kad dėl mano išvaizdos man viskas lengvai pasiekiama, kad esu tarsi „laimės kūdikis“. Taip tikrai nėra, ir tokia nuomonė mane labai skaudina... Beje, ir vaidmenų dažnai esu negavusi vien dėl to, kad esu... per graži. Bet juk tai ne mano nuopelnas, „kalti“ mano tėvai!

Be kokių žmonių pagalbos neapsėjote kopdama į šlovės viršukalnę?

Be savo mokytojo – žymaus rusų kino aktoriaus ir režisieriaus Sergejaus Bondarčiuko ir savo vyro – kino operatoriaus Algimanto Mikutėno. Šie du vyrai nuo pat mano karjeros pradžios mokė mane, kaip „nesužvaigždėti“.

Ar lengva dviem žinomoms asmenybėms gyventi po vienu stogu?

Ir taip, ir ne. Lengva ir įdomu, kai galime kalbėti tik mums abiem suprantama kalba apie kiną, muziką, apskritai – apie meną. Sunku būna, kai kiekvienas pradedame galvoti, kad „mano darbas yra pats svarbiausias ir reikšmingiausias“. Tuomet atsiranda netgi kvailai juokinga konkurencija!..

Ką gali sau leisti ir ko negali sau leisti žvaigždė?

Negaliu sau leisti elgtis ar atrodyti bet kaip, tačiau to sau neleisčiau ir būdama „paprasta moterimi“ bei neturėdama žvaigždės statuso. O leisti sau kažką daugiau, nei eilinė Lietuvos moteris, negaliu ir neturiu tam jokių galimybių. Juk Lietuvoje net ir pati didžiausia žvaigždė neturi jokių išskirtinių privilegijų. Dar daugiau, jei ji paseno – yra užmiršta, o jei dar gyva – nėra vertinama ar valstybės globojama, lyg koks brangakmenis, kaip yra didžiosiose valstybėse – JAV, Rusijoje ar Vakarų Europoje. Ten žvaigždžių kultas yra itin išvystytas.

Kas kuria ypatingą jūsų įvaizdį?

Įvaizdį kuriu pati, vadovaudamasi savo pačios pojūčiais. Gal pasirodys keista, tačiau nemėgstu stiliaus kūrėjų įsikišimo, įnirtingai peršančių kardinaliai pakeisti jau atrastą ir susiformavusį manąjį įvaizdį. Pirmenybę teikiu patogumui, todėl kasdien vertinu sportinį stilių. Ypatingomis progomis mėgstu atrodyti puošniai elegantiška su saikinga romantizmo doze.

Ar tiesa, kad esate pati sau sukūrusi ne vieną vakarinį apdarą?

Taip, siuvu ne tik vakarinius drabužius. Mano šeimoje iš mamos pusės visos moterys moka ir mėgsta siūti. Turbūt tai persiduoda iš kartos į kartą, nes mano abi dukros irgi moka siūti. Nesiimu kurti tik „sunkių“ drabužių: paltų, švarkų.

Kokia pasaulinio garso žvaigždė jus žavi?

Mano skonis dažnai kinta, tad skirtingais laikotarpiais žaviuosi skirtingomis žvaigždėmis. Pamėginsiu išskirti kino pasaulio asmenybes, kurios keri mane visą gyvenimą. Tai – Sophia Loren, Catherine Deneuve, Alainas Delonas, Al Pachino, Roberto de Niro.

Ar teko pabuvoti užsienio žvaigždžių draugijoje?

Taip, pažįstu pačių žymiausių rusų kino ir muzikos žvaigždžių elitą. Na, o pernai vieno kino festivalio metu teko bendrauti ir su Holivudo žvaigžde – Lane Davies (Meisonas iš serialo „Santa Barbara“ – red.). Jis paprastas ir labai malonus žmogus, ko negalėčiau pasakyti apie kai kurias lietuvių, o tuo labiau rusų kino žvaigždes…

Jei vieną dieną imtų ir nusisuktų nuo jūsų Fortūna... Kas tuomet?

Tikrai nesižudyčiau, o ieškočiau kitos Fortūnos!.. Gal Fortūno.

“MANE NUGINKLUOJA TIK KAMERŲ ŠVIESOS”
ASTA UNGULAITIENĖ
“Commercial Union Lietuva” Gyvybės draudimas” generalinė direktorė

Kai jūs įžengiate į salę, kuriame vyksta renginys, negalite nepastebėti smalsių, o gal net įkyrių, čia susirinkusių svečių, o taip pat žiniasklaidos atstovų žvilgsnių. Įžūliai blyksi nutaikyti į jus fotoobjektyvai, šviečia kameros... Sakykite ar paprasta tapti žvaigžde? Koks jūsų sėkmės receptas?

Mano receptas labai trumpas: nori daug pasiekti, turi negailėti savęs – daug dirbti ir... daug šypsotis, net jeigu kartais ir labai sunku, net jeigu norisi viską mesti ir pasijusti tiesiog silpna ir pažeidžiama.

Dėl foto objektyvų blyksnių, prisipažinsiu, kad kartais nutinka taip, kaip jūs aprašėte. Sutrinku. Tačiau tokioje situacijoje, kai žybsi į tave nukreiptos kameros, net ir stipriausia moteris yra visiškai bejėgė. Belieka žvelgti į objektyvą ir šypsotis...

Nuo ko priklauso sėkmė? Ar reikia gimti po laiminga žvaigžde ar galima sėkmę užsitarnauti savo pastangomis? O gal būt žinote kokių nors gudrybių, kaip prisivilioti Fortūną?

Žvaigžde savęs tikrai nelaikau. Niekada tokio tikslo neturėjau ir juolab nesiekiau. Manau, kad viską gyvenime pasiekiau savo darbu ir atkaklumu, noru atlikti viską tobulai. Taip pat sugebėjimu laiku suimti save į rankas net ir tada, kai labai sunku, ne viskas sekasi. Svarbu nepasiduoti, nepalūžti. Žinoma, negali nuneigti, kad reikia ir fortūnos šypsnio, kai aplinkybės tiesiog ima ir susideda taip, jog gauni puikią galimybę atsiskleisti, pademonstruoti ką sugebi.

Kaip manote kodėl vieni, padarę svaiginančią karjerą, maudosi šlovės spinduliuose, o kiti tuo tarpu lieka šešėlyje?

Tiesą sakant, nelabai žinau, kas ta šlovė. Kai jau pasieki gyvenime daugiau negu vidurkį, daraisi įdomi aplinkiniams, žiniasklaidai. Bet jeigu šlove vadinsime straipsnius ir nuotraukas žiniasklaidoje, tai čia juk iš dalies taip pat darbas – pareigingumas atsakyti, padėkoti už parodytą dėmesį. Jeigu galiu sau leisti pajuokauti šia tema, tai pasakyčiau, kad bendravimas su žurnalistais, nors ir labai įdomus bei praturtinantis, vis tik nėra labiausiai atpalaiduojantis ir pats lengviausias užsiėmimas pasaulyje J

Vadovaujate didelei draudimo bendrovei. Kaip manote, ar kompanijos klestėjimui turi įtakos tai, kad jai vadovauja žinoma moteris?

Didelė kompanija - tai vientisa struktūra, nusistovėjusi tvarka, žodžiu, savotiška mašina. Ir turbūt neveltui sakoma, kad darbe nepakeičiamų nėra - mašina gali važiuoti su įvairiais vairuotojais ir šturmanais... Vis dėlto važiavimo kryptis, saugumas, ekipažo nuotaikos labai priklauso nuo vairuotojo. Labai norisi tikėti, kad mano vadovavimas kelia žmonėms pasitikėjimą ir norą keliauti drauge. Kitaip nebūtų jokios prasmės dirbti.

Esate žinoma moteris. Kuo jus įpareigoja ši padėtis?

Tampi žinoma nejučiomis. Nėra taip, kad vieną rytą prabustum ir suvoktum: „pagaliau tapau garsi moteris, dabar turiu kiekviename žingsnyje elgtis pavyzdingai.“ Tiesiog kaip ir visi padorūs žmonės turi laikytis įprastų bendravimo, moralės normų. Visada stengiuosi elgtis taip, kad nebūtų gėda sugrįžti į tą pačią vietą ir pažvelgti žmonėms į akis, kuriuos lemta sutikti gyvenime. Manau, jog moteris yra sutverta visada atrodyti pasitempusi ir stilinga.

Ko jums reikėjo atsisakyti tapus žinoma moterimi?

Atrodo nieko blogo ir taip nedarydavau, kad reikėtų kažko atsisakyti. Tačiau žinoma tampi todėl, jog daug laiko skiri darbui, karjerai. O kadangi daugiau laiko skiriu darbui, deja, net nepajuntu, kad gyvenime praktiškai nebelieka mielų pasisėdėjimų, pasiplepėjimų su draugėmis, mažėja buities rūpesčių ir džiaugsmų, nes daugeliui dalykų tiesiog nebelieka laiko. Kad ir kaip būtų gaila, vis dėlto dažnai tenka „nuvogti“ laiko bei energijos net nuo šeimos, nors ir nėra lengva tai pripažinti.

Kokiomis 3 savybėmis turėtų pasižymėti žmogus, trokštantis „sužibėti“ visuomenėje?

Visų pirma turi būti energingas, nebijantis rizikuoti ir, žinoma, sužibėti visuomenėje – būti talentingas, darbštus ir sumanus kurioje nors srityje: mene, šou pasaulyje, versle, politikoje ar moksle.

Biblijoje yra pasakyta: „Tam, kuris turi, bus pridėta, o kas neturi – bus atimta“. Ar galite tai pailiustruoti savo gyvenimo pavyzdžiu?

Čia pakankamai filosofiškas klausimas. Jeigu galvosiu taip: „Gimiau Sovietų sąjungoje, mano tėvai to meto elitui nepriklausė, į šiltą vietelę neįtaisė, prie privatizuojamų gėrybių nepriėjau, gero išsilavinimo už geležinės uždangos gauti negalėjau, todėl taip jau lemta, kad visą gyvenimą nugyvensiu pilkai ir neturtingai...“ Ne, su tuo tikrai nesutinku! Bet jeigu galvosiu taip: „rankų nenuleisiu, sieksiu kiekvienos galimybės pasitobulinti, pamatyti pasaulį, įgyti geresnį išsilavinimą, net jeigu reikės galva sieną pramušti, nepasiduosiu ir pasieksiu ne mažiau už tuos, kurie turėjo šiltnamio sąlygas“ – tuomet, taip, sutinku, kad likimas padės ir pridės į tavo statomą gyvenimo pilį vieną kitą žiupsnį baltų smiltelių...

Ar grožis padeda prisivilioti sėkmę, finansinį gerbūvį?

Grožis ir gėris, manau, eina kartu. Ir tikrai geri darbai, gražūs poelgiai, malonus bendravimas, spinduliuojanti energija padeda daryti įtaką žmonėms, padeda patikti, ir žinoma, padeda pasiekti.

Be kokių žmonių pagalbos neapsėjote kopdama į šlovės viršukalnę?

Pirmiausia tai patys man brangiausi ir artimiausi žmonės: mano vyras Artūras, kuris visada mane palaiko ir supranta, mano mama, kuri man tiek daug padėjo rūpindamasi mano dukra Vaiva, kai aš ilgas dienas praleisdavau darbe arba ištisas savaites komandiruotėse, tobulinimosi kursuose. Na, ir aišku, žmonės, su kuriais dirbau, iš kurių mokiausi, kurie pasitikėjo manimi, patikėdami man labai atsakingus darbus.

Visuomenėje esate žinoma moteris. O kokia Jus namuose? Kam patikėtas šeimos vairas?

Manau, kad namuose su vyru esame lygiaverčiai partneriai. Visais klausimais tariamės, sprendimus priimame kartu, dalinamės namų ūkio administravimo rūpesčiais, Artūrui jų gal net kartais tenka daugiau. Namuose labai gera būti tiesiog moterimi, žmona, mama, drauge... Juk kiekvienam iš mūsų reikia žmogiškos šilumos, supratimo, palaikymo, patarimo, kartais paguodos...

Kokį įvaizdį turėtų susikurti veikli moteris, siekianti dėmesio ir pripažinimo?

Įvaizdis – individualus dalykas. Sakyčiau, skonio reikalas. Daug kas priklauso nuo asmenybės žavesio, veiklos srities. Recepto čia tikrai nepateiksiu.

Kas kuria ypatingą jūsų įvaizdį? Apibūdinkite jį prašau.

Mano įvaizdis – tai aš pati. Nesu teleekrano žvaigždė – neturiu tam specialaus vadybininko ar stilisto, kuris mane kasdien sutvarkytų, paruoštų, patartų kaip elgtis, ir išleistų „į žmones“. Manau, kad esu veikli, dalykiška moteris, o jeigu dar besisukant tarp visų reikalų kas nors pavadina ir šilta ar simpatiška, mano diena nuo to tik praskaidrėja!

Ką gali sau leisti ir ko negali sau leisti žvaigždė?

Materialine prasme galėčiau sau leisti gerokai daugiau, bet, kaip minėjau, dažnai tam tiesiog neturiu laiko. Reikia dalyvauti užsitęsusiame posėdyje, kai planavau praleisti valandą grožio salone, galėčiau išvažiuoti į egzotišką šalį pailsėti, bet reikia ruoštis svarbiam įmonės renginiui, norėčiau išvykti su šeima romantiškam savaitgaliui, bet nebespėju susikrauti lagamino...

Kokia pasaulinio garso žvaigždė jus žavi?

Šiuo metu man labai patraukliai atrodo JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice. Pažįstu ją tik iš televizijos ekrano ir spaudos, bet intelektas, komunikabilumas, elegancija ir šmaikštumas daro didžiulį įspūdį. O visa gyvenimo istorija – toks gražus amerikietiškos svajonės išsipildymo pavyzdys. Atrodo, puikus energijos, darbštumo, atkaklumo ir grožio lydinys.

Ar teko pabuvoti užsienio žvaigždžių draugijoje?

Teko sutikti nemažai didžiausių pasaulio bendrovių ir bankų vadovų, lordų, ministrų ir vyriausybių vadovų. Teko pabendrauti su Velso princu Čarlzu, JAV politiku Colin Powell. Susidaro įspūdis, kad kuo žmogus garsesnis ir įžymesnis, tuo jis – žavesnė ir šiltesnė asmenybė, kerinti savo energija bei vidiniu šarmu.

Jei vieną dieną imtų ir nusisuktų nuo jūsų Fortūna... Kas tuomet?

Turiu savo galvą, savo rankas ir savo šypseną – vėl bandyčiau kaip nors atkreipti Fortūnos dėmesį į save! Svarbiausia, kad visada šalia manęs būtų man brangūs žmonės...