1. Didelis rankšluostis su gobtuvu arba vonios žaislai. Galbūt tėvai dar nebus spėję šių daiktų įsigyti, o buityje kasdien tai puikiai pravers prausiant, maudant kūdikį.

2. Vokelis miegui ar pižama. Naudinga dovana, be to, vokelis dažniau praverčia nei antklodė, kurią kūdikis gali nusispardyti.

3. Kramtukai. Turbūt kiekvienam kūdikiui kramtukai yra tiesiog būtini, ypač kai jiems pradeda niežėti dantenos. Rinkitės kramtukus vietoj pliušinių žaislų, kurie kūdikiui dar ilgą laiką nebus tokie įdomūs.

4. Indų rinkinys. Dar teks kiek luktelti, kol kūdikis pradės naudotis indais, tačiau jau labai greitai galės pradėti su jais žaisti – kramtyti plastmasinį ar „groti“ metaliniais šaukšteliais.

5. Pripučiamas kūdikių baseinas. Puiki pramoga kūdikiams vasarą lauke. Taip pat gali būti naudojamas žaisti kambaryje jį pripildžius spalvotais kamuoliukais ar tiesiog kitais žaislais.

6. Žaisliukas su vardu. Labai miela dovana, kuri patiks ir mamoms. Be to, tai gražus prisiminimas, kurį vertėtų išsaugoti ir vaikui užaugus.

7. Rėmelis nuotraukai. Gali pasirodyti banali dovana, bet turbūt kiekviena mama padarys tūkstančius vaikelio nuotraukų, todėl bent vieną iš jų verta įsirėminti.

8. Varpelis ar kitas muzikos instrumentas. Kol kūdikis dar visai mažas, tėvai galės jam švelniai groti, raminti jį prieš miegą. O kūdikiui paaugus muziką galės skleisti ir jis pats.

9. Rūbai. Tai bene dažniausiai perkama dovana. Pravartu pirkti didesnių dydžių rūbelius, nes mažesnių tėvai jau turbūt bus patys įsigiję. Be to, naujagimiai labai greitai išauga rūbelius, tad pradžiai daug jų tikrai nereikia.

10. Dovana mamai. Gimus vaikeliui visas dėmesys tenka jam. Ir tai normalu. Bet kartais nepamirškite ir mamos. Padovanokite jai gėlių ar tiesiog kažko sveiko, kas padės atsigauti po gimdymo ir sustiprins organizmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją