A. Macijauskas DELFI patvirtino, kad nuotraukoje – tikrai jis. „Mes buvome ištikti šoko nuo situacijos, kuri įvyko“, – kalbėjo A. Macijauskas bei pridūrė, kad nesigaili nė vieno pasakyto žodžio.

Situacija Maldeikienės akimis

„Jaunas vyras man lėktuve plėšo akis, kad drįsau paprašyti leisti atsisėsti, nes jis kuičiasi su vaikais labai ilgai, o man šįkart po chemoterapijos silpna, – feisbuke rašė A. Maldeikienė. – Pareiškė, kad esu sena, baisi, prisidariusi plastinių operacijų, nemačiusi vyro jau 20 metų (kuo tas žmogus laiko save, sunku pasakyti, nes galvojau, kad jis vyras, o aš jį matau).“

A. Maldeikienė feisbuke taip pat pasidalijo vyro nuotrauka bei paaiškino, kodėl taip padarė: „Kadangi sakė, jog už tokias kaip aš Fb (feisbuke – DELFI) esantys aktyvūs dirbantys žmonės nebalsuoja, o balsuoja tik kompiuterio nematę ubagai iš Pašilaičių, gal jam parašykit, jei žinot, kas jis.“

Europarlamentarė A. Maldeikienė pacitavo dar kelias frazes iš kivirčo su jauna šeima. „Jauna šeimynėlė kalba toliau: pasidarėt šukuosenų (čia taip įvertino peruką), batų aukštakulnių ir kažkokių „Ferre“ akinių (šiaip tai ant akių – „Furl“ iš „Fielmann“ Vilniuje), citata: „Kada jus vyras paskutinį kartą dulkino? Prieš 20 metų?“ Dar sužinojau, kad esu Lietuvos gėda“, – tęsė A. Maldeikienė.

Europarlamentarė pridūrė, kad norėtų sužinoti šio vyro pavardę. „Aiškus idiotas, net negirdėjęs, kas yra politika“, – pridūrė A. Maldeikienė.

Netrukus po sekėjų žinučių, jog tai gali būti krepšininkas A. Macijauskas, ji papildė savo įrašą: „Stebitės, kad nepažįstu šito krepšininko. Aš tikrai nepažįstu krepšininkų, jie man neįdomūs. Žinau, kas yra Arvydas Sabonis, ir jį pažinčiau (dar yra sūnus – jo nepažinčiau). Nuo seno žinau Marčiulionį. Aš nesidomiu krepšiniu ir jo nekomentuoju. Bet šitas žmogus leido sau komentuoti mano darbą (kalbėjo nesąmones), mano amžių, lytį, ligą (liepė eiti namų žiūrėti, o ne vaidinti, kad dirbu), tyčiojosi, ir galiu drąsiai konstatuoti: jis – politinis idiotas.“

DELFI susisiekus su A. Maldeikiene ir pasidomėjus, ar kas nors susisiekė su ja ir bandė paaiškinti situaciją ar atsiprašyti, ši tvirtino, kad nei žino, kas tas vyras, su kuriuo ji susikivirčijo lėktuve, nei nori žinoti.

Situacija Macijausko akimis

DELFI susisiekus su krepšininku A. Macijausku, šis patvirtino, kad tikrai susikivirčijo su europarlamentare. „Mes buvome ištikti šoko nuo visos situacijos, kuri įvyko. Jeigu nuotrauką deda į feisbuką, tai tegul turi garbės ne tada, kada žmogus miega, o tada, kai su kūdikiu ir dviem vaikais sėdi šeima. Tokią nuotrauką reikia dėti, o ne ieškoti politinių dividendų“, – kalbėjo A. Macijauskas.

Jis teigė, kad „melo ir neteisybės yra krūvos“.

A. Macijauskas pridūrė, kad įrašinėjo kivirčą. „Turime dalį pokalbio įrašę, kaip ji šnekėjo. Kokia arogancija, koks pasitikėjimas ir koks pažeminimas kitų žmonių“, – kalbėjo A. Macijauskas ir pridūrė, kad kartu skrido ir P. Auštrevičius, ir L. Mažylis. Juos krepšininkas gyrė kaip puikius diplomatus.

Krepšininkas teigė, kad jų kūdikiui tai buvo pirmoji kelionė, ir trumpai apibūdino situaciją. „Keturi maži lagaminai, du vaikai vyresni, žmona, aš, naujagimis sūnus, kuriam du mėnesiai. Bandome atsisėsti į savo vietą. Kūdikis nelaiko galvytės, mes su nešyklėmis. Nėra taip paprasta kūdikį nuimti nuo nešyklės, galvytės nelaiko, reikia prilaikyti. Kas turi vaikų, mane supranta, – kalbėjo A. Macijauskas. – Iš galo išgirstame repliką: ar jūs galite greičiau pasijudinti, aš noriu atsisėsti, nes pavargau. Sakome: atsiprašome, ponia, mes dedame daiktus, su kūdikiu, vaikai šaukia, rėkia, nemiegoję visą naktį, visi pavargę, visi neišsimiegoję, daug emocijų.“

A. Macijauskas teigė, kad netrukus pažino, jog jų šeimą greičiau prisėsti ragino A. Maldeikienė.

„Įsivėlėme į diskusiją. Ji buvo gana ilga. Gana gruboka. Iš pradžių pilietiškai bendravome, bet iš esmės, kai pradeda vadinti idiotu... Mano vaikai klausė: kodėl mus vadina idiotais? Ji ištisai kartojo, kad mes – idiotai. Žmona klausė, kodėl jūs taip sakote, yra mažamečių vaikų. Ji pasakė: tylėk ir žindyk tą savo kūdikį“, – tvirtino A. Macijauskas.

„Kai ji pradėjo sakyti man tokius žodžius, aš gal irgi pratrūkau ir pasakiau. Man gal nereikėjo pasakyti. Aš, kaip kiekvienas žmogus, kai žemina mano šeimą, žemina mano šeimos garbę ir orumą, – aš tvirtas vyras, nebijau skausmo, nebijau moralinio skausmo, nebijau pažeminimo, bet niekada neleisiu, kad kas nors užgautų mano vaikus, mano šeimą, norėtų iš jų ką nors atimti ar kaip nors suluošinti moraliai. Ir jei vadina mane idiotu prie mano šeimos daug kartų ir paskui sako, koks tu tėvas, tu iš viso ne tėvas, dar reikia pažiūrėti, ar tu iš viso tų vaikų tėvas. Kaip reikia jaustis mamai, kuri maitina krūtimi vaiką? Kaip elgtis vaikams, kuriems septyni aštuoni metai, kurie iš esmės supranta, iš kur atsiranda vaikai?“ – tęsė A. Macijauskas.

Beje, A. Macijauskas teigė, kad nesigaili nieko, ką pasakė. „Taip, įvyko konfliktas, taip, susiginčijom, nieko blogo neįvyko, mes buvome įskaudinti, ji gavo žodį atgal. Aš pasakiau, ką galvoju, – teigė A. Macijauskas. – Kaip ir kiekvienas šuo ar liūtas: jis urzgia, jis loja ir jis gali kąsti. Gali kąsti skaudžiai tiek fizine prasme, tiek morališkai.“

Krepšininkas teigė, kad keliauja su šeima atostogauti ir nenori toliau veltis į kivirčo detales. „Tegul šitas žmogus turi „ant sąžinės“, ką jis pasakė mano šeimai, ir aš turėsiu „ant sąžinės“ dalykus, kuriuos pasakiau išprovokuotas, pažemintas, įskaudintas, ir, kai vaikai klausė, kodėl ji taip elgiasi su mumis, kas ji tokia, aš pasakiau, kad ji neturėjo sekso trisdešimt ar keturiasdešimt metų. Ir tai yra tiesa“, – tvirtino A. Macijauskas ir pridūrė, kad ir jis turi teisę būti piktas, ir ji taip pat.

Kivirčą matęs Mažylis: buvo labai nemalonus akustinis vaizdelis

Europarlamentaras Liudas Mažylis DELFI teigė, kad girdėjo kivirčą, matė, tačiau ne nuo pat pradžių.

„Mačiau dalį to kivirčo ir paskui stengiausi nereaguot. Negi ten pradėsi skirti, – teigė L. Mažylis. – Man girdėjosi, aš šalia stebėjau.“

L. Mažylis teigė, kad nedalyvavo užsimezgant ginčui, tad negali pasakyti, kaip viskas įsisiūbavo. „Buvo labai nemalonus akustinis vaizdelis. Nusisukau į langą ir stengiausi neklausyti, kas vyksta, – teigė europarlamentaras, o į klausimą, ar ilgai viskas vyko, atsakė: – Atrodė, kad galėjo trumpiau. Buvo pasikartojančių, panašių argumentų. Nors net ne argumentai ten buvo, o švaistymasis žodelyčiais.“

L. Mažylis teigė, kad tikrai nespręs, kas kaltas. „Ar tai būtų žmonių kivirčai, ar valstybių karai. Mes ieškome, kas pirmas pradėjo, o, kas pirmas pradėjo, aš nežinau“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis tvirtino, kad abi pusės galėjo nusileisti. „Abi pusės per tas kelias minutes turėjo daugybę būdų nusileisti ir patylėti“, – tikino L. Mažylis.