Portalui DELFI lietuvis pasakojo, kad su savo žmona Avri susipažino internetu. Jis buvo neseniai atsikraustęs į naują gyvenamąją vietą, o ten naujoke pat buvo ir jamaikietė.

„Avri žinojo, kad yra tokia šalis kaip Lietuva ir kad Vilnius yra sostinė. Daugiau nieko. Jos tėtis taip pat yra dirbęs kruiziniuose laivuose, tai jis yra buvęs ir Rusijoje, ir Estijoje, ir aplink“, – pasakojo Simas.

Nesuprato, kaip galima valgyti lašinius

Sėkmingi santykiai – ne tik dviejų žmonių charakterių sutapimas ar tarpusavio supratimas. Kiekvienas žmogus į santykius atsineša ir savo kultūrą, kurių pasaulyje tiek daug. Kaip pasakojo lietuvis, jo žmonai keisčiausia pasirodė, kaip lietuviai gali valgyti lašinius.

„Jai buvo nesuprantama, kad galima nekeptą ar nevirtą mėsą valgyti. Jai reikėjo daug laiko prie to įprasti, bet dabar jau patinka, – kultūriniais skirtumais dalijosi pašnekovas. – Tuo metu man labiausiai įstrigę ir vis dar sunku suprasti, kaip jie skaičiuoja laiką. Mes Lietuvoje įpratę nevėluoti. Jei susitari susitikti 5 val., tai ir atvyksti 5 val., bet pas juos žmonės gali atvykti ir 6.30 ir 7 val. ir niekas nekreips dėmesio“.

Simas ir Avri

Vis dėlto Simas teigė, kad kultūriniai skirtumai sunkumų porai nesukėlė. Kaip tik atvirkščiai – gyvenant skirtingų kultūrų pilnoje JAV jiems tai padėjo. „Kadangi esame skirtingų kultūrų, bet gyvename toje pačioje šalyje, tai mums kaip tik lengviau“, – akcentavo jis.

Būdamas su antra puse iš Jamaikos Simas taip pat suprato, kad iš tiesų lietuviai yra šaltesni žmonės, ne tokie emocingi.

Simas ir Avri

Prieš septynerius metus į JAV atsikrausčiusi Arvi kol kas Lietuvoje nesilankė, todėl įspūdžių iš šalies kol kas neturi. Tačiau poros laukia išskirtinis sausis, kai jamaikietė pirmą kartą aplankys vyro tėvynę, o Simas su ja nuvyks į Jamaiką.

Labai patinka lietuviška muzika


Iš Panevėžio kilęs vyras pasakojo, kad Arvi jau deda pastangų išmokti lietuvių kalbą, tačiau, kadangi šiuo metu sunkiai studijuoja mediciną universitete, tam skiria šiek tiek mažiau laiko.


Simas ir Avri

„Dėl studijų daug laiko mokytis lietuvių kalbos jai nelieka, bet laisvu laiku ji klauso daug lietuviškos muzikos, jai labai įdomu ir mūsų maistas, ir kultūra“, – pasakojo šiuo metu Niujorke gyvenantis lietuvis.

Vis dėlto tikrąjį lietuviško maisto skonį moteris pajus tik iš atvykusi į Lietuvą. Kaip pasakojo Simas, nors JAV galima rasti visų lietuviškiems patiekalams reikiamų produktų, visgi pagaminus lietuviškų patiekalų skonis šiek tiek skiriasi.

Vienas kitą radusi ir į naują kultūrą pasinėrusi pora sugalvojo savo įspūdžiais dalintis kuriant vaizdo įrašus „Youtube“.

Simas ir Avri

„Mes norėjome parodyti pasauliui, kad net esant iš tokių skirtingų kultūrų, galime puikiai sutarti. Norėjome parodyti pavyzdį, kad jei mes galime sutarti, kodėl kiti neturėtų. JAV šiuo metu jaučiam daug neapykantos ir pykčio tarp žmonių šiuo klausimu, tai mes norime prisidėti prie teigiamo pokyčio, kuris gali būti“, – argumentavo jis.

Įvairiomis temomis, o kartu ir jamaikietės pastangomis kalbėti lietuviškai, vaizdo įrašus kurianti šeima jau turi beveik 21 tūkst. sekėjų.