„Prieš 8 metus kuosa pirmą kartą atsitrenkė pas mane langan. Išėjusi radau mažiuką paukščiuką po langu. Galvojau – negyva, bet rankose pradėjo kojukės spurdėt. Šalia yra veterinarė, kuri kuosą patikrino ir pasiuntė peršviesti. Kuosa buvo nusilpusi ir stipriai susitrenkusi, todėl teko gydyti namie“, – pirmąjį susitikimą su paukšteliu prisimena Laura.

Moteris 3 mėnesius rūpinosi kuosa, kol ši sustiprėjo. Atėjus metui paukštelį paleisti laisvėn, paaiškėjo, jog išsiskirti su Laura jis nenori.

„Labai priešinosi. Porą savaičių mane vaikėsi, tūpė ant peties. Paskui, vis dėlto, išskrido. Kitais metais grįžo – su didžiuliu susivėlusiu šiukšlių gniužulu ant kojytės. Be ceremonijų pasibeldė į terasos stiklą. Priėmiau, nukirpau, pamylavau, pavalgydinau. O tada – ta pati problema su atsisveikinimu“, – prisimena moteris.

Išskridusi, trečiais metais kuosa ir vėl sugrįžo – nutūpė ant palangės, buvo pasišiaušusi. Laura pastebėjo, kad kuosai reikia pagalbos, mat ji atrodė pavargusi, kraujavo, buvo praplėštu pilveliu, vietomis nuplikusi. Moteris nunešė paukštelį pas veterinarą – šįkart teko lesinti antibiotikus ir pirkti specialaus maisto, kad nusilpęs gyvūnas atsigautų.

Pagijusi kuosa taip pat nenorėjo palikti moters, todėl, po kurio laiko, sugrįžo. Paukštelis vėl prašėsi pagalbos – pamačiusi pliką ir sulysusią kuosą, Laura vos ją bepažino, tad skubėjo savo draugei padėti.

Šiuo metu moteris augina du šuniukus iš prieglaudos ir katytę, tačiau prisipažįsta, jog šie augintiniai jai tiek nekainavo, kiek paukštelis. Laurą stebina ir tai, kad gyvūnai kuosos nepuola – priima kaip savą. „Jei aš naktimis nemiegu laukdama peštynių, tai jie atsipalaidavę miega kartu“, – juokiasi ji.

Kadangi paukštelis niekaip jos nepamiršta, Laura supranta, jog kitą kartą kuosos negalės paleisti.

„Paskutinis mūsų atsisveikinimas įvyko prieš keletą dienų. Veterinarė patarė kitą kartą paukštelį priglausti visam laikui – taip ir padarysiu. Ne visuomet žmogus pasirenka augintinį. Būna, kad augintinis pasirenka žmogų, ir jau niekur nuo to nedingsi“, – sako Laura.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)