Turizmo plėtra Lietuvoje besirūpinanti agentūra „Lithuania Travel“ sukūrė vos kelių minučių vaizdo įrašą, pabrėžiantį, kad lietuviams švęsti Helovino nebūtina, nes „ir taip visus metus bendraujame su dvasiniu pasauliu“.

Nuo raganų saugomų paparčio žiedų Joninių naktį iki vilos, pavadintos „Anapiliu“ – Lietuvoje daugybė tradicijų bei vietovardžių, menančių mistinį pasaulį.

Užsienio turistams sukurtame vaizdo įraše ir interneto puslapyje pasakojama apie skirtingas Lietuvos tradicijas ištisus metus, kvepiančias dvasių ir mistikos pasauliu.

Kartu sukurtas žemėlapis, padedantis susipažinti su mistinių padarų ar dvasių įgavusiomis vietomis. Svečiai taip pat kviečiami atlikti testą, kuriame šie gali sužinoti, ar tikrai Lietuvoje yra vieta, kurioje atsiskaityti galima velniais, ar lietuviškos piktosios dvasios iš tiesų negali pakęsti strazdo giesmės, ar tikrai velniai Lietuvoje gyvena šuliniuose.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje yra apie 400 vietovardžių, siejamų su velnio vardu. Dažnai velnių kompanijoje sukasi ir raganos. Bene žinomiausia vieta, kur, tikima, nevengia rinktis raganos, – Raganų kalnas Juodkrantėje, kuriam šiemet sukanka 100 metų. Beje, ar žinojote, kad Lietuvoje yra ir dar vienas Raganų kalnas. Jį rasti galima Daugyvenėje, Radviliškio rajone. Legendos mena, kad ant Raginėnų piliakalnio gyveno laumės, o raganos su velniais ten organizuodavo šėliones.