Vabalų viešbutis – toks užrašas puošia naują statinį Dalios šeimos sodyboje. Moteris pasakojo, kad idėja užgimė visiškai spontaniškai, suprastėjus orams ir sumažėjus veikloms sodyboje.

„Mūsų vaikai labai myli visokius vabaliukus, sliekus, sraiges ir kitus padarėlius. Be to, už viską labiau jie mėgsta įsisukti į tėčio įrankių dėžę“, – šypsojosi Dalia.

Jaunoji mama pagalvojo, kad viešbučio vabalams statybos apjungtų abi vaikų aistras – meilę gamtai ir įrankiams.

„Iš turėtų medienos likučių kartu lyg Lego kaladėles sudėliojome namuką. Keli pamatavimai, patrumpinimai pjūklu ir tereikėjo viską sujungti. Sukalti namelį daug laiko nereikėjo: visa gamyba užtruko vos valandą“, – prisipažino moteris. Namelio nugarinė dalis buvo uždengta standžiu sieteliu.

Pabaigus namelio statybą, visa šeima patraukė į mišką ieškoti šakų, samanų ir kankorėžių. „Gamtos turtais prikimšus lentynas dukra užrašė rezidencijos pavadinimą. Ir štai mes jau laukėme pirmųjų svečių“, – pridėjo Dalia.

Vabalų viešbutis

Ilgai naujų lankytojų laukti neteko. Gana greitai šeima rado viešbutyje įsikūrus porą vorų.

Vilnietė pasakojo, kad pačiai teko domėtis vabzdžiams skirtais viešbučiais, padedančiais saugoti biologinę įvairovę.

„Taip pat šie nameliai privilioja naudinguosius vabzdžius į sodą ir natūraliu būdu padeda kovoti su kenkėjais. Vabzdžių viešbutis atlieka ir edukacinę funkciją, kai ne tik vaikai, bet ir suaugusieji mokosi stebėti bei pažinti vabzdžių pasaulį“, – vardijo ji.

Pati Dalia tokių viešbučių yra mačiusi ir anksčiau: dažniausiai parkuose ar prie bičių muziejaus.

Vabalų viešbutis