Savaime aišku, kaip ir pridera vierchui, laiko neturintis Maybach atsakymus atsiunčia be lietuviškų raidžių. Žurnalistas turi daug laiko, todėl pusantros valandos lietuvina ir jūsų teismui pateikia skandalisto reakcijas į provokatyvius klausimus.

Amžius: 28. Tautybė: 50 procentų – rusas, 45 procentai – lietuvis, 5 procentai – vokietis. Svoris: 88. Mylimiausias miestas: Londonas. Hobiai: sportas, automobilis, knygos, socialiniai tinklai. Knyga: Robino Sharmos „Nebijok gyventi“. Filmas: Steveno Spielbergo „Gelbstint eilinį Rajeną“. Herojus: Borisas Dekanidzė.

– Esu matęs kelis tavo video, kuriuose kalbiesi su kadre nematomomis merginomis ir joms skiri tiek necenzūrinių epitetų bei pasiūlymų, kad aš paprasčiausiai negaliu jų cituoti. Žiūrėjau ir mąsčiau: „Blemba… Arba Maybachui visiškai negerai su galva, arba jis labai įtaigiai vaidina visišką šiziką…“ Tai… Laurynas Maybach yra realus asmuo ar tiesiog nudurnėjęs personažas?

– Žinoma, personažas. Tie, kurie bendravo su manimi realybėje, žino ir supranta, kad yra gyvenimas ir yra darbas.

Kūrybai nėra ribų. Nesu Jėzaus Kristaus anūkas, kad galėčiau ją riboti. Aš taip įsijautęs į savo personažą ir taip gerai jo dėka gyvenu, kad tikrai nesiruošiu stabdyti. O merginoms, kurios viena šneka, kita daro, trečia galvoja, ketvirto nori ir išvis yra pavirtusios prekėmis su kainomis, negaliu pasakyti nieko kita kaip tik krūvą necenzūrinių žodžių ir atitinkamų pasiūlymų.

– Kiek procentų Lauryno Burovo yra Lauryne Maybache ir kiek procentų Lauryno Maybacho – Lauryne Burove?

– 420 procentų.

– Žinok, aš niekaip nesuprantu, kaip turėdamas bepročio įvaizdį tu gatvėje dar negavai į galvą. Viešose erdvėse tau tenka sulaukti įžeidžių replikų?

– Žmogeliuk, aš niekada šiaip sau nepuolu žmonių. Jei kažkas puola mane arba elgiasi netinkamai, toks labai greitai gauna grūzo, nuo kurio apsiverkia ir pasimoko ilgam, o gal ir visam laikui.

Žinoma, sulaukiu įžeidžiančių replikų. Bet galvoji, šalyje, kurioje beveik visi nelaimingi, išgirsi ką nors gražaus? Neįvardinsiu man adresuojamų įžeidimų. Dažniausiai tie, kurie daug šneka, mažai daro.

Laurynas Maybach

– Sausio 11-ąją tiesioginiame eteryje tave kalbino DELFI TV laidos GARSIAI! vedėja ir DELFI socialinių tinklų redaktorė Kornelija Jasiūnaitė, visas 35 interviu minutes traukusi iš tavęs po kelis nedrąsius žodžius. Žurnalistė man sako nesitikėjusi, kad būsi toks nekalbus: „Išanalizavus jo socialinius tinklus jis pasirodė net labai drąsus ir kalbus.“ K. Jasiūnaitė susidarė įspūdį, kad esi žiauriai kompleksuotas ir nedrąsus bičas. Dar kartą cituoju žurnalistę: „Prieš kameras jam visada norisi kurti kažkokį spektaklį. Jam sunku būti tiesiog savimi. Nors jis sako, kad yra laimingas socialiniuose tinkluose gaudamas daug dėmesio ir palaikymo, aš asmeniškai nemanau, jog likęs su savimi realybėje ir be socialinių tinklų jis jaučia harmoniją.“ Atsikirsk.

– Taip – aš žiauriai kompleksuotas ir traumuotas. Tai, kad turiu daug psichologinių problemų, esu minėjęs jau pirmuosiuose savo live’uose. Nesigėdyčiau apie tai pasakoti kiekvieną dieną – man nuo to tikrai kažkiek lengviau. Psichologinės problemos – tikrai ne mano kaltė. Aš nekaltas dėl to, kad patekau į aplinką, kuri mane žlugdė ir norėjo, kad visam laikui dingčiau iš šio pasaulio. Mielu noru būčiau gimęs humaniškoje aplinkoje, kokioje nors klestinčioje Vakarų Europos karalystėje. Patikėk, norėčiau būti tobulas, nekompleksuotas, netraumuotas ir labiausiai pasiturintis žmogus pasaulyje. Bet kam įdomu, ko aš noriu? Daug žmonių, paragavę mano gyvenimo, jau seniai būtų nusižudę, nužudyti arba užsilenkę nuo narkotikų.

Kai kuriais atvejais esu drąsus, kai kuriais – ne. Įvairiose gyvenimo srityse viskas kinta. Man vapščie sunku gyventi tokioje artimoje aplinkoje ir tokioje šalyje.

– Skaitmeninės komunikacijos agentūra „SuperYou“ išanalizavo 130 populiariausių šalies influencer’ių profilių. Spalio 2-ąją jie paskelbė „pačių įtaigiausių šalies nuomonės formuotojų socialiniame tinkle „Instagram“ dešimtuką“. Pirmojoje sąrašo vietoje – instagramerė Karolina Meschino; dešimtojoje – LNK laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė. „Instagram“ tave stebi 135 tūkstančiai, bet tavęs „SuperYou“ tope nėra išvis. Ką apie tai manai?

– Gali būti daug variantų. Arba „SuperYou“ – hater’iai, arba jie nežino, ką daro. O gal jų ofisas psichiatrinėje ligoninėje?

– Feisbukiniuose ir instagraminiuose live’uose savo merginą, kuri socialiniuose tinkluose prisistato Rita Miauu, vadini boba, dūra, kiaune ir kitais skambiais epitetais. Be to, reguliariai rodai jai iškeltą vidurinį pirštą. Tu čia rimtai?

– Palyginus, tai – tik vaikų žaidimai, jei kalbame apie tai, kaip ji su manimi elgiasi realiame gyvenime. Ką būtent ji daro? Nesvarbu.

– Per kelias pastarąsias savaites feisbuke mažiausiai 8 kartus postinai, kad išsiskyrei su Rita; tiek pat kartų – kad susitaikėt. Jūs realiai taip dažnai skiriatės ir taikotės?

– Taip. Yra dėl ko pyktis, tai ir pykstamės. Gali būti, kad šie santykiai žlugs.

– 3 kartus gulėjai Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje (RVPL); susumavus visus juos, buvai hospitalizuotas beveik pusmetį. Tau diagnozuota paranoidinė šizofrenija. Gal gali papasakoti, kaip tau pavyko tiek kartų patekti į psichūškę?

– Viskas dėl narkotikų ir priešiškai nusiteikusių artimųjų. Psichiatrinės daktarai, kaip ir visa supuvusi Lietuvos sveikatos apsaugos sistema, yra tragedija.

– Kas bus, jei ketvirtą kartą atsidursi psichūškėje? Juk kai kurie daktarai gali būti matę skandalingus tavo video.

– Jei daktarai irgi kūrybos neskiria nuo realybės, gal būtų gerai juos pačius hospitalizuoti? Kadangi nevartoju, nemanau, kad vėl ten papulsiu.

– Išskyrus tave, apie tai, kad gulėjo psichiatrinėje, kalba vienintelis žinomas veidas: aktorius Marius Repšys. Kodėl tu toks atviras?

– Turbūt jaučiuosi geriau, kai išsipasakoju. Su artimaisiais nebendrauju. Socialiniuose tinkluose kalbu bet kokiomis temomis.

Visi normalūs darbai jau seniai rezervuoti turtingų ir įtakingų tėvų vaikeliams, todėl nebijau, kad ieškant gero darbo man gali pakenkti mano atvirumas. Be to, aš nesiruošiu kam nors vergauti – būsiu verslininkas kaip dabar. Pats sau esi geriausias direktorius.

– Gyvenimas neprognozuojamas. Neduok, Dieve, kada nors pateksi į zoną. Kas būtų, jei atsidūrus už grotų tave pokalbiui iškviestų vietinis vierchas?

– Žmogau, lageryje visi mane jau žino. Nesvarbu, iš kur. Tikiuosi, vietiniai vierchai mane vertina teigiamai.

– Tai – itin retas atvejis, bet vienintelis bendras mūsų feisbukinis draugas – išskirtiniu intelektu nežibanti socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė. Kodėl mes neturim daugiau bendrų draugų, jei mano sąraše – beveik visas lietuviškas šou verslas?

– Labai daug Lietuvos įžymybių laiko mane konkurentu ir nekenčia manęs be jokios priežasties. Neturiu laiko siuntinėti jiems kvietimų draugauti. Be to, aš neieškau draugų.

Nepažįstu mano feisbuko drauguose esančios Šalčiūtės. Manau, ne tik pažinočiau, jei „Swedbank“ sąskaitoje turėčiau 15 milijardų eurų.

– Jei mane publikuoja „DELFI Plius“, ar aš esu žiniasklaidos vierchas?

– DELFI tikrai yra Lietuvos žiniasklaidos vierchai. Nemanau, kad Tu ten vierchas. Bet laiko dar turi. Klausimas, kurį uždavei, viską apie Tave pasako. Tu nelabai gaudaisi gyvenime.

– Šį interviu duodi raštu. Tai koks tu vierchas, jei bijai susitikti akis į akį?

– Žmogeliuk, tiesiog neturiu laiko su Tavimi žaisti. Ar Tau atrodo, kad turiu? Nori – mokėk 300 eurų, o tada susitinkam ir šnekamės. Ne vienas žurnalistas mokėjo man už interviu.

Į žinynus „Kas yra kas Lietuvoje“ įtrauktas šio interviu autorius Jaunius Čiulada yra 20 metų praktikos turintis žurnalistas, vyr. redaktorius ir kūrybininkas. Jis dirbo įvairiose žiniasklaidos grupėse – pradedant vadovavimu dienraščio „Lietuvos žinios“ (LŽ) žurnalui „LŽ gidas“ ir baigiant pokalbiais su A kalibro garsenybėmis tiesioginėje LRT radijo laidoje „Ryto garsai“. J. Čiulados pašnekovų sąraše – prezidentas Valdas Adamkus, šviesaus atminimo bardas Vytautas Kernagis, kultinis atlikėjas Andrius Mamontovas ir kiti. Šio žiniasklaidininko interviu išsiskiria nestandartiniais klausimais, sąmoningu subjektyvumu, (auto)ironija ir provokatyvumu.

Be to, Jaunius yra vienas feisbuko puslapio „SenMergė“ kūrėjų, lietuviškojo Eminemo REALity FictiON (REAL.F.ON) prodiuseris, grupės SEL ir reperės Kamilės Tumelytės-Camille hito „Neduok man jokio šanso“ teksto bendraautorius, dainininko Algimanto Soliario-Minalgos dainos „Saulę lūpomis užpūsk“ žodžių autorius bei nestandartinės urbanistinės mainstream pop punk poezijos kūrėjas, šiuo metu su žvaigždėmis įrašinėjantis pirmąją lietuvišką naujos kartos audio poezijos knygą „Anti.Gravitacija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)