Interviu oficialiai „Chimki“ interneto svetainei R. Kurtinaitis sakė esąs nustebintas žaidėjų pasiruošimu.

Jis sulaukė klausimo ir apie atvykusį į klubą naują fizinio rengimo trenerį Evaldą Kondratavičių.

„Evaldas – naujos kartos treneris, jis naudojasi moksliniais tyrimais ir žiniomis. Jis sukaupė milžiniškos patirties ne tik krepšinyje, bet ir lengvojoje atletikoje. Ir jis – vienas pagrindinių fizinio rengimo trenerių Lietuvoje, dirbęs su garsiausiais treneriais ir žaidėjais, – pasakojo R. Kurtinaitis. – Esu dėkingas „Ryto“ klubui už bendradarbiavimą – leido Evaldui išeiti nepaisant galiojančios sutarties“.

Treniruočių stovykloje „Chimki“ žaidėjai dirba beveik be išeiginių – kiekviena diena išnaudojama, tačiau viskas daroma neperlenkiant lazdos.

„Pavyzdžiui, kartais darome treniruotę ryte, o kitą – jau kitos dienos vakare. Taip žaidėjai gauna atokvėpio 24 valandas. Nemėgstu reguliuoti žaidėjų laisvalaikio, tačiau jauniesiems žaidėjams stengiamės parodyti vietines įžymybes – neseniai vykome prie Bledo ežero, vieno gražiausių Europoje“, – sakė R. Kurtinaitis.

„Chimki“ strategas pastebėjo, kad komandos žvaigždė Aleksejus Švedas per vasarą numetė nemažai svorio: „Jis „nusimetė“ apie 8 kg. Labai gaila, kad jis turi problemų su pėda ir kol kas negali visu krūviu treniruotis. Tačiau jis atsakingai rengiasi pagal individualią programą. Timofejus Mozgovas greitai prisidės prie komandos, Chrisas Krameris, Jonas Jerebko, Jeremy Evansas tvarko dokumentus ir po savaitės bus su mumis“.


R. Kurtinaitis taip pat paminėjo ir trenerį Davidą Blattą, kuris neseniai paskelbė sergąs sunkia liga – išsėtine skleroze.

„Mes vasarą su juo matėmės Eurolygos trenerių susirinkime Barselonoje. Susirgo mums artimas žmogus, krepšinio šeimos narys, visi dėl to išgyvena. Tačiau Davidas – labai stiprus žmogus, realiai vertinantis situaciją. Jis yra visiems pavyzdys, kaip nesudėti rankų sudėtingoje situacijoje. Norėčiau palinkėti jam sveikatos ir tvirtybės. Visi apie ligą žino ir pasirengę padėti“, – kalbėjo lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)