Visų pirma žinokite, kad sapnuoti seksą – visiškai normalu. 2007 m. JAV vaistų nuo miego sutrikimų akademijos atlikto tyrimo duomenimis, sapnai apie seksą sudaro maždaug 8 proc. visų sapnų. Tačiau nors sapnuoti seksą normalu, vis tiek kyla klausimas, ką tokie sapnai reiškia.

Sapnai apie seksą gali turėti daug skirtingų reikšmių – priklauso nuo to, kokį žmogų sapnuojate. Be to, sapnai apie seksą dažnai iš tiesų nesusiję su seksu. „Sapnai apie seksą – tai būdas pasąmoningai apgalvoti viską, kas vyksta jūsų gyvenime – dažnai jų nereikėtų suprasti tiesiogiai, – tinklalapiui „Prevention“ teigė mokslų daktarė Susan Block. – Jie gali simbolizuoti visų gyvenimo sričių problemas, troškimus ir viltis.“

Pasak seksologės dr. S. Block, sapnuoti, kad mylitės su pažįstamu žmogumi, nebūtinai reiškia, kad tikrai norite su juo šokti į lovą. Toks sapnas gali reikšti, kad paprasčiausiai juo žavitės. O jei sapnuojate viršininką, tai gali reikšti, kad norite su juo užmegzti gilesnį ryšį – žinoma, profesine prasme. Jei sapnuojate, kad mylitės su garsenybe, galbūt ieškote progos būti dėmesio centre. Jei mylitės viešoje vietoje, smegenys nori jums pasakyti, jog per daug rūpinatės, ką apie jūsų gyvenimą ir santykius galvoja kiti.

Jei sapnuojate, kad mylitės su artimu žmogumi, pavyzdžiui, buvusiu vaikinu ar mergina, toks sapnas gali daug atskleisti apie dabartinius jūsų santykius. Jei buvusį vaikiną ar merginą sapnuojate tik kartais, gali būti, kad taip nutiko tik dėl to, kad neseniai apie tą žmogų pagalvojote. Tačiau jei jį sapnuojate nuolatos, pagalvokite, ar nauji santykiai tikrai jus tenkina.

Interpretuoti sapnus sudėtinga, ypač dėl to, kad dažnai juose neslypi jokia slapta prasmė. Kartais sapnai – tai tik sapnai. Žinoma, pamąstyti apie seksualinius ar kitokius sapno apie seksą sukeltus jausmus verta, tačiau nepersistenkite. Sapnuoti seksą – labai įprasta, todėl neverta dėl to nerimauti tiek, kad neišsimiegotumėte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)